Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ziraat Mühendisi Mustafa Teke, sosyal yaşam ve iş yaşamına dair tecrübelerini ve tavsiyelerini Üniversite öğrencileriyle paylaştı.
Borsa Başkanı Teke, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü IV. Sınıf öğrencilerinin almakta olduğu ‘Tarımda Örgütlenme’ dersine konuk oldu.
Tarsus Ticaret Borsası'nın yıllardır süre gelen uygulamalı ders anlatımı Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümünde gerçekleşti.
Üniversite öğrencilerine, doğru kaynaklardan bilgi edinmeleri gerektiğine ilişkin tavsiyelerde bulunan ve bütün gelişimlerin hayal kurmakla başladığını vurgu yapan Başkan Mustafa Teke, öğrencilere hayallere sınır koymamaları tavsiyesinde bulundu.
Hayata dair bilgi ve tecrübelerini, öğrencilere aktararak tavsiyelerde bulunurken dünyadaki örneklerden de bilgi veren Borsa Başkanı Teke “Asla kaybetmekten korkmayın, dünya da yaşanan gelişmeleri yakından takip edin. Her şeyden önce hedefinizi ve izleyeceğiniz yolu belirleyin. Yeni fikirler kadar birlikte çalışacağınız ekibin niteliği de çok önemli. Ekip arkadaşlarınızı iyi seçin. Teknolojiyi ve gelişmeleri iyi takip edin. Bu şimdiki neslin, yani sizlerin en iyi yaptığı şey. Bu konuda sizden önceki nesillere göre öndesiniz. Ancak sizden sonraki nesillere göre de geride kalma ihtimalini göz ardı etmeyin. Okuldan mezun olunca hemen girişimci olmanız çok zor, eğer ki aileden bir katkı yoksa iş hayatının ilk yıllarda kendinizi kanıtlamak, tecrübe kazanarak öne çıkmak için iş ayırt etmeyin ve gece gündüz demeden sabırla çalışın. Tecrübe ve insan biriktirin. En önemlisi ise iyi ve dürüst olun. Adınızın iyi ve dürüst olarak anılması, kariyerinizde sizin en büyük referansınız olacaktır” ifadesini kullandı.
Tarsus Ticaret Borsası Genel Sekreteri Hasan Şanlı ve Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Fındık Güngör de, dersin amacına uygun olarak Üniversite öğrencilerine Tarsus Ticaret Borsası’nın tarihsel geçmişi, amacı, çalışma konusu, alım satıma tabi ürünler, üyeleri, üyelik şartları, ürün alım-satımı, borsa kavramı, Türkiye’deki tarımsal örgütlenme içerisindeki yeri, avantaj ve dezavantajları hakkında bilgiler verdiler.
Borsa'nın diğer örgütlenmelerden farkının da paylaşıldığı buluşmada, kurumun tarımsal, ekonomik, hukuki sorunlar karşısında izlediği lobi faaliyetleri anlatıldı.
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müge K. Davran ve Prof. Dr. Ö. Faruk Emeksiz eşliğinde gerçekleşen Tarımda Örgütlenme dersine Tarım Ekonomisi Bölümü ve Gıda Bölümü IV. sınıf öğrencileri katıldı.
Click the banner to read this article in English or Russian