Entries for Ocak 2022

31
Türkiye 100 Katılımcıları, Türkiye Sektör Meclis Üyeleri, Kadın ve Genç Girişimciler Kurul Üyeleri, OSBÜK TOBB Tedarikçi Geliştirme Programı kapsamında 1 Şubat 2022 Salı günü saat 14:00'te internet üzerinden "Deneyimler ve Uygulamalarla İş Etiği Semineri" gerçekleştirilecektir. Seminere ilişkin program ekte
sunulmaktadır.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği organizasyonunda internet üzerinden gerçekleştirilecek olan seminerde; uluslararası şirketlerin iş etiği ve uyum konularındaki standartları, uluslararası şirketlere iş ortağı olma yolunda deneyimler ve gelişim aşamaları ile işletmelerde kurumsal iş etiği ve uyum kültürünün oluşturulması ve
uygulamaları anlatılacak olup, seminer sonunda KOBİ'lerin konu hakkındaki soruları cevaplandırılacaktır.
Seminere katılımınızı, sosyal medya ve internet sitenizde paylaşmanızı, üyelerinize duyurarak katılımlarını
sağlamanızı rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

28
27 Ocak 2022 tarihli ve 31732 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ve ekte bir örneği sunulan Bazı Tarım Ürünlerinin İhracatına İlişkin Tebliğ ile, Tebliğ'de yer alan tarım ürünleri ihracatında gerektiğinde dönemsel düzenlemeler yapmaya Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yetkilendirildiği açıklanmıştır.
Bilgilerini ve Odanız/Borsanız üyesi ilgili firmalara duyurulmasını rica ederim.

[Devamını oku...]

28
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Birliğimize iletilen yazıda; Bakanlık öncülüğünde hayata geçirilen ve bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin 30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihleri arasında Samsun'da düzenleneceği bildirilmektedir.
Teknoloji ve bilime yönelik toplumda farkındalık oluşturmayı ve Türkiye'nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST, gençlerin geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmalarını desteklemek için roketlerden otonom sürüş sistemlerine, insansız hava araçlarından sualtı
sistemlerine teknolojinin birçok alanında düzenlenen yarışmalar başta olmak üzere, çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır.
Teknofest 2022 heyecanı, festival kapsamında düzenlenecek teknoloji yarışmaları için açılan başvurular ile başlamış bulunmaktadır. Festivalin hedeflerine ulaşmasında, özellikle yarışmaların mümkün olduğunca fazla gence duyurulması büyük önem arz etmektedir.
Anılan yarışmalara başvuru için belirlenen son tarih 28 Şubat 2022 olup, Teknofest 2022'e ve başvuruları başlayan teknoloji yarışmalarına dair Festival Tanıtım Metni ekte yer almaktadır.
Detaylı bilgi ve başvuru koşullarına https://teknofest.org/tr/ adresinden ulaşılabilmektedir.
Bilgilerinizi rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

25
İlgi yazıda, Dakka Ticaret Müşavirliğinden alınan bir yazıya atfen, Bangladeş'te faal "M/S AB International"
firmasının temsilcisi Mossaddique Ahsan'ın, Bangladesh Directorate General Defence Purchase (DGDP) tarafından düzenlenen ve firmaları tarafından kazanılan vinç ihalesi çerçevesinde yazı ekinde gönderilendokümanda belirtilen özelliklerdeki vinçleri, Türk üretici firmalardan temin etme talebini ilettiği bildirilmektedir.
İhaleye ilişkin irtibat noktası ekte yer almaktadır.
Bilgilerini ve konunun ilgili üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

[Devamını oku...]