Entries for Kasım 2021

23
TOBB Stratejik Satınalma ve Kategori Yönetimi Semineri, 25 Kasım 2021 Perşembe günü saat 14:00'te internet üzerinden gerçekleştirilecektir. Seminere ilişkin davet ekte sunulmaktadır.
Birliğimiz organizasyonunda gerçekleştirilecek olan seminerde; Stratejik Satınalma, Geleneksel Satınalma ve Stratejik Satınalma Farkları, Kategori Yönetimi ile Kategori Kapsamında Kuyruk Yönetimi konuları anlatılacak olup seminer sonunda katılımcıların konu hakkındaki soruları cevaplandırılacaktır.
Toplantıya katılımınızı, sosyal medya ve internet sitenizde paylaşmanızı, üyelerinize duyurarak katılımlarını sağlamanızı rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

22
Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Sekreterliği ve Sekretaryası Birliğimiz tarafından yürütülen EİT Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, 15. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Zirvesi kapsamında, 26 Kasım 2021'de, 4. EİT İş Forumu, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat kentinde hibrit modda (fiziki ve online) gerçekleştirilecektir.

[Devamını oku...]

15
İlgi (a)'da ve ilgi (b)'de kayıtlı yazımızda, Birleşik Krallık'a ihracat yapan firmaların, ihracatta karşılaştığı engellerin ihracat performansı ile arasındaki ilişkinin bir anket çalışması ile ortaya konulmasının amaçlandığı ifade edilerek, ankete ilişkin bilgilendirme yapılmıştır. Bu defa ilgi (c)'de kayıtlı e-postada, anket çalışmasının tamamlanma süresinin 22 Kasım 2021 tarihine kadar uzatıldığı bildirilmiştir.
E-postada devamla, ihracatımızın yoğun olduğu makine, elektrikli makine, beyaz eşya ve kablo sektörlerinde
ankete katılımın yeterli bulunmadığı ifade edilmiştir.
Bu itibarla, https://anketler.ticaret.gov.tr/index.cfm?ID=95 uzantısından erişilebilecek anket çalışmasına
katılımın artırılması için, ilgili üye firmalara tekrar duyuru yapılmasını önemle rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

08
Üyelerimizden gelen talepler ve Birliğimizin girişimleri sonucunda 14 Ekim 2021 tarih ve 31628 sayılı Resmi Gazete´de "Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" yayınlanmıştır.
Konuya ilişkin yeni düzenlemeleri içeren bilgi notu ekte sunulmaktadır.
Bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

[Devamını oku...]