Entries for Nisan 2022

28
Avrupa Birliği'nin sağladığı mali destekle, Birliğimiz ve Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) tarafından yürütülmekte olan "Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu" (TEBD) projesi kapsamında planlanan ikinci "TEBD Oda Akademisi 2022", 30 Mayıs-3 Haziran 2022 tarihlerinde İspanya'nın Cadiz (Jerez) kentinde gerçekleştirilecektir. Programa, ülkemizden ve AB üyesi ülkelerden üst ve orta düzey Oda/Borsa yöneticilerinin katılması öngörülmektedir.
EUROCHAMBRES tarafından, yabancı dil bilgisi, iş deneyimi, oda bünyesindeki görev ve sorumlulukları gibi başvuru formunda yer alan ölçütler göz önünde bulundurularak yapılacak değerlendirme sonucu, "TEBD Oda Akademisi 2022", eğitim programına katılmaya hak kazanacak yaklaşık 40 üst ve orta düzey yöneticinin (20 AB ve 20 Türk Oda/Borsa temsilcisi) ulaşım, konaklama ve yemek giderleri ile her türlü eğitim masrafı proje bütçesinden karşılanacaktır. Program hakkında detaylı bilgi; Birliğimiz http://www.tobb.org.tr ana sayfasında "TOBB Birimleri" başlığı "Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Daire Başkanlığı" linki altında "Genel Bilgilendirme" bölümünde bulunan e-broşürde yer almaktadır. Eğitim programı interaktif bir ortamda gerçekleşeceğinden, simultane tercüme yapılacak olsa da katılımcıların İngilizce bilmeleri tercih edilmektedir. Başvuru sahipleri, program süresince katılacakları 2 temel zorunlu eğitim başlığının yanı sıra (KOBİ Destek Hizmetleri ve Türk ve AB Odalarının Ağ Oluşturma ve Eşleşme Faaliyetleri için Yeni Fikirler), e-broşürde listelenen 6 seçmeli eğitim başlığından tercih ettikleri 3 başlığı önem sırasına göre e-başvuru formu üzerinde listeleyecek ve bu konularda üç gün boyunca eğitimlere katılacaklardır.
Bilgilerinizi ve Oda/Borsanızca uygun görülmesi halinde adayınızın, Birliğimiz http://www.tobb.org.tr ana sayfasında "TOBB Birimleri" başlığı "Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi" linkinde bulunan "Genel Bilgilendirme"bölümünden indirilecek e-başvuru formunu doldurmak suretiyle, 10 Mayıs 2022 tarihine kadar
ustarroz@eurochambres.eu adresine elektronik ortamda iletilmesini rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

27
Ekte bir örneği sunulan ilgi yazıda, daha önce BİLGE sistemi üzerinden erişim sağlanabileceği duyurulan Geri Verme-Kaldırma Talep Yönetimi Sisteminin ve Gümrük Vergi ve Ceza Borcu Sorgulama Sisteminin, e-devlet platformuna entegrasyonunun tamamlandığı bilgisi iletilerek, ilgili sistemlerin erişim adresleri bildirilmiştir.
Bilgilerini ve Oda/Borsanız ilgili üyelerine duyurulmasını önemle rica ederim.

[Devamını oku...]

25
Dünya Bankası Acil Durum Firma Destek Projesi, Vakıfbank Salgın Destek Kredisi Bilgilendirme Semineri; 17 Mayıs 2022 Salı günü saat 14:00'te internet üzerinden gerçekleştirilecektir. Seminere ilişkin program ekte sunulmaktadır.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Vakıfbank işbirliğinde gerçekleştirilecek olan seminerde, Covid-19 salgınının olumsuz etkilerini en aza indirmek ve salgından en çok etkilenen KOBİ'leri desteklemek amacıyla Dünya Bankası ile Vakıfbank arasında imzalanan Acil Durum Firma Destek Projesi çerçevesinde 3 farklı hedef
gruba yönelik olarak kredi başına 3 Milyon ABD Doları'na kadar sunulan Salgın Destek Kredisi anlatılacak, seminer sonunda katılımcıların soruları cevaplandırılacaktır.
Seminere katılımınızı, sosyal medya ve internet sitenizde paylaşmanızı, üyelerinize duyurarak katılımlarını sağlamanızı rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

07
Ticaret Bakanlığı tarafından Birliğimize iletilen ekteki yazıda; Sermaye Piyasası Kanunu hükümleri saklı kalmak kaydıyla bir şirket kurmak veya şirketin sermayesini artırmak amacıyla yahut vaadiyle halka her türlü yoldan çağrıda bulunularak para toplanmasının yasaklanmış olduğu ve bu yasağa aykırı davranışlara
hürriyeti bağlayıcı ceza uygulandığı hatırlatılmaktadır.
Bu nedenle Oda ve Borsaların belirtilen mevzuat hükümlerine aykırılık izlenimi uyandıracak veya doğrudan aykırılık oluşturacak işlemlerden kaçınması gerekliliğini önemle rica ederim.
Saygılarımla

[Devamını oku...]