Entries for Mayıs 2022

31
Ticaret Bakanlığından alınan ilgide kayıtlı yazıda, 31 Mayıs 2022 Salı günü saat 11:00'da Hindistan'da görev yapmakta olan Ticaret Bakanlığı temsilcileri ve Hindistan'da iş yapmakta olan iş insanlarımız ile Hintli firma temsilcilerinin konuşmacı olarak katılacağı "Hindistan: Makine (Takım Tezgahları)" isimli sektörel e-sohbet toplantısının gerçekleştirileceği bildirilmektedir.
Toplantının programı ve toplantıya katılmak için gerekli link ekte sunulmuştur.
Bilgilerinizi ve konunun ilgili üyelerinize duyurulmasını rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

31
İlgide kayıtlı yazıda, 02 Haziran 2022 Perşembe günü saat 14.00'da Özbekistan'da görev yapmakta olan Ticaret Müşavirimiz ile "İnşaat Malzemeleri, Enerji ve Elektrik Ekipmanları " sektörüne yönelik e-sohbet toplantısı gerçekleştirileceği bildirilmektedir
Toplantıya ilişkin detaylar ekte sunulmaktadır.
Bilgilerini ve etkinliğin ilgili üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

[Devamını oku...]

31
Van Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Birliğimize intikal eden 09.05.2022 tarihli ve 116 sayılı ekli yazıda;" Dünya Kahvaltı Günü" etkinliği ile ilgili Odalarımız ve Borsalarımızın sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak destekte bulunulması talep edilmektedir.
Bilgilerinizi rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

30
İlgi (a) da kayıtlı, zirai don yaşanan bölgeleri için talepleri içeren yazınız, Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş. Genel Müdürlüğü'ne iletilmiş olup, mezkûr kurumdan alınan cevabi ilgi (b) yazı ekte gönderilmektedir.
Bilgilerinizi rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

30
İlgide kayıtlı yazıda Rabat Ticaret Müşavirliğimiz tarafından alınan bir yazıya atfen, Fas Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yatırımcılar için sanayi arazilerine yönelik yeni bir internet portalının hizmete açıldığı belirtilmiştir. Söz konusu portal çerçevesinde, Portalın yatırımcılara özellikle sanayi arazileri hakkında geniş bir veri tabanı sağlayarak bilgiye erişim açısından ihtiyaçlarının karşılanması için açıldığı, Çok dilli platform sayesinde yatırımcıların Fas genelinde hangi endüstriyel arazinin mevcut olduğunu, ihtiyaçlarına en uygun endüstriyel araziye ve fiyatına ilişkin bilgiye ulaşabildiği, Anılan portalda arazi aramasının çeşitli kriterlere göre yapılabildiği ve yatırımcının en uygun arazi teklifini tespit ettikten sonra ilgili kurumla irtibata geçebileceği hususlarına yer verilmektedir.
İlgili yazıda söz konusu portala "https://industrial-estate.gov.ma/" sitesi üzerinden ulaşılabildiği belirtilmiştir.
Bilgilerini ve ilgili üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

[Devamını oku...]

27
Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan ilgi yazıda, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun yürürlüğünün onuncu yılı münasebetiyle düzenlenmesi planlanan sempozyumda/çalıştayda dikkate alınmak üzere mezkûr Kanun özelinde yargıya intikal etmiş veya edebilecek hususlarda, ticari yaşamın sürat, etkinlik ve güvenilirliğine engel teşkil ettiği düşünülen sorunlar ve varsa çözüm önerilerinin Bakanlıklarına iletilmesi istenilmektedir.
Bu itibarla, Birliğimiz görüşüne esas teşkil etmek üzere anılan Kanuna ilişkin sorunlar ve varsa çözüm önerilerinizin 02.06.2022 Perşembe günü mesai bitimine kadar Birliğimize iletilmesini rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

27
İlgi yazıda, 26 Mayıs 2022 Perşembe günü saat 14.00'te, Romanya'da görev yapmakta olan Ticaret Müşavirlerimiz ile "Mobilya, Müteahhitlik-Teknik Müşavirlik" sektörlerine yönelik e-sohbet toplantısı gerçekleştirileceği bildirilmektedir. Bahse konu programa Romanya ile iş yapmakta olan iş insanlarımızın da konuşmacı olarak katılarak tecrübelerini paylaşacağı ifade edilmektedir.
Detaylı bilgi ve zoom linki ekteki dokümanda yer almaktadır. Bilgilerini ve konunun üyelerinize duyurulmasını rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

27
Birliğimiz Akreditasyon Sistemi çalışmaları kapsamında, ekte yer alan program çerçevesinde 13-14 Haziran 2022 tarihlerinde Birliğimizde, 9. ve 12. Dönem Akredite Oda/Borsalarımızın Genel Sekreter ve Akreditasyon Sorumlularının katılımıyla Süreç Yönetimi ve Risk Yönetimi Eğitimi düzenlenecektir.
Söz konusu eğitime, 8 Haziran 2022 tarihine kadar aşağıda yer alan link üzerinden kayıt yaptırılması gerekmektedir.
Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

27
İlgi yazıda, Pakistan Başbakanı Shehbaz Sharif'in, 31 Mayıs - 2 Haziran 2022 tarihlerinde ülkemize resmi bir
ziyaret gerçekleştirmesinin öngörüldüğü bildirilmektedir.
Ziyaret çerçevesinde gerçekleşecek heyetler arası görüşmelerde gündeme getirilmek üzere, ilişkilerimize
matuf olabilecek görüş ve öneriler ile ticari faaliyetlerde yaşanan firma sorunları, pazara girişte karşılaşılan
engeller ve varsa ticari ve ekonomik ilişkilere ilişkin Oda/Borsanız ve firmalarımızın katkılarının 27 Mayıs
2022 tarihi mesai bitimine kadar iletilmesine (kaan.gaffaroglu@tobb.org.tr) ihtiyaç duyulmaktadır.
Bilgilerini ve konunun üyelerinize duyurulmasını rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

25
Borsamız mülkiyetinde bulunan bürolar peşin 150.000TL'ye satışa çıkarılmıştır. Satın alma son müracaat tarihi 31.05.2022 olup talepler Genel Sekreterlimize yapılacaktır. 31.05.2022 sonrası yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.”
Teknik ve yapı bilgisi için Genel Sekreterliğimize müracaat edilecektir.

[Devamını oku...]

Sayfa 1 / 3İlk   Geri   [1]  2  3  İleri   Son