Entries for Ağustos 2022

10
Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası'ndan alınan yazıda, Almanya Büyükelçiliği'nin 19-20 Eylül 2022 tarihleri arasında Kocaeli Kongre Merkezi'nde düzenleyeceği Alman İş Günü kapsamında, Federal Malzeme Yönetimi, Tedarik ve Lojistik Birliği (BME) ve Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası'nın (AHK Türkiye) Alman
satınalmacılar ile Türk tedarikçiler arasında ikili görüşmeler düzenleyeceği bildirilmektedir.
Ekli listede yer alan Alman şirketlerinin satınalmacılarının da, tedarikçi görüşmeleri için 19 Eylül 2022 tarihinde Kocaeli'de bulunacağı ifade edilmektedir.
Tedarikçi olarak bir veya daha fazla Alman alıcı ile görüşmek için en geç 24 Ağustos 2022 saat 17:00'ye kadar başvuruda bulunulabileceği, başvuru için ekte yer alan doküman üzerinden firma profilinin İngilizce olarak doldurularak hartwig.kuehn@dtr-ihk.de e-posta adresine gönderilmesi gerektiği belirtilmektedir.
Bilgilerini ve konunun ilgili üyelerinize duyurulmasını rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

10
İlgi : Ticaret Bakanlığı'nın 03.08.2022 tarih ve 76954310 sayılı yazısı. İlgi kayıtlı yazıda, 10-14 Ekim 2022 tarihlerinde Dubai World Trade Centre'da düzenlenmesi planlanan GITEX Global Fuarı'na (gitex.com) Hizmet İhracatçıları Birliği tarafından milli katılım organizasyonunun gerçekleştirilmesinin planlanmakta olduğu belirtilmektedir.
Yazıda devamla, GITEX Global fuarı ile aynı fuar merkezinde, 10-13 Ekim 2022 tarihlerinde düzenlenmesi planlanan "North Star Dubai", "Future Blockchain Summit" ve "Fintech Surge" etkinliklerinin organizatörü ile yaptığı görüşmeyle ilgili hususlar aşağıda yer almaktadır.
700'den fazla startup firması ile 600'den fazla yatırımcının bir araya geleceği North Star Dubai etkinliğine Türk firmalarının da ilgisi olduğu; bu bağlamda sadece Türk startup firmalarından oluşacak bir alanın tahsis edilebileceği, "Future Blockchain Summit" ve "Fintech Surge" etkinliklerinin temelde start-up etkinliği olmakla birlikte Standard Chartered Bank, Abu Dhabi Islamic Bank, Mastercard, Stripe gibi firmaların "Fintech" bölümünde; Binance, Coinmena, Cypher Capital, Metahero gibi firmaların ise "Blockchain" bölümünde yer alacağı ifade edilmiş olup, "North Star Dubai", "Future Blockchain Summit" ve
"Fintech Surge" etkinliklerine daha fazla Türk firmasının katılım sağlamasından memnuniyet duyulacağı belirtilmektedir.
Bu çerçevede, bahse konu GITEX Global fuarının bölgedeki önemli etkinliklerin başında gelmesi, ülkemiz startup firmalarının son zamanlardaki başarıları
üşünüldüğünde söz konusu etkinliklere start-up firmalarımızca katılım sağlanmasında fayda görüleceği belirtilmektedir.
Bilgilerini ve konunun üyelerinize duyurulmasını rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

05
İlgi : 21.06.2022 tarih ve 6344 sayılı TOBB Türkiye 100 Yarışması konulu yazımız
İlgi yazımızda ayrıntıları yer alan TOBB Türkiye 100 yarışmasının son başvuru tarihi 31 Ağustos 2022 tarihine kadar uzatılmıştır.
Bu kapsamda TOBB Türkiye 100 yarışmasının son başvuru tarihinin 31 Ağustos 2022 tarihine kadar uzatıldığını, aşağıdaki linkte yer alan güncel tanıtım materyalleri ile birlikte sosyal medya ve internet sitenizde paylaşmanızı ve üyelerinize duyurarak katılımlarını sağlamanızı rica ederim. https://paylasim.tobb.org.tr/tr/l/e/d69ce383-e76a-4c4a-b317-83327d7c6e9a/875b7852-8490-4e4b-a1f3-b91a14ad3571
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

05
İlgi : Fransa Ankara Büyükelçiliği'nin 02.08.2022 tarihli e-postası.
İlgide kayıtlı e-postada, 4-7 Ekim 2022 tarihleri arasında Fransa'nın Clermont-Ferrand şehrinde Sommet Hayvancılık Zirvesinin düzenleneceği belirtilmektedir.
Yazıda devamla, çok sayıda et ve süt büyükbaş, küçükbaş toplam 2.000 hayvanın bulunacağı söz konusu etkinlikte tüm yetiştiricilik sektörlerini kapsayan bazıları aşağıda sunulan geniş bir ürün yelpazesinin sunulacağı ifade edilmektedir.
 Genetik ve canlı hayvanlar
 Hayvan yemi
 Hijyen ve hayvan sağlığı
 Sağım malzemeleri ve süt ekipmanları
 Hizmetler ve yetiştiricilik malzemeleri
 Barınaklar
 Yenilenebilen enerjiler
 Tarım makineleri
Sommet Hayvancılık Zirvesi hakkında ayrıntılı bilgilere
https://drive.google.com/file/d/1DMFeggbRn7CmcDsa85TgZhGHqMiJylsn/view web
adresinden ulaşılabilmektedir.
Bilgilerinizi ve konunun ilgili üyelerinize duyurulmasını rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

05
İlgi : Paraguay Büyükelçiliği'nden alınan 03.08.2022 tarihli elektronik posta.
İlgide kayıtlı yazıda, Amerikalılar Arası Kalkınma Bankası (BID) desteğiyle, Paraguay Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından organize edilen "Invest in Paraguay" isimli uluslararası yatırım forumu'nun Paraguay'ın Luque kentinde düzenleneceği belirtilmektedir.
Yazıda devamla, 8-9 Eylül 2022 tarihlerinde düzenlenecek anılan etkinlik ile yatırımların ve ticari faaliyetlerin gerçekleştirilebilmesi adına plan ve proje sunumlarını gerçekleştirmek isteyen 1000'den fazla şirket, girişimci, iş insanı ve yatırımcıyı bir araya getirmeyi amaçladığı kaydedilmektedir. Foruma ilişkin detaylar, "http://www.investinparaguay.com.py" web sayfasında yer almaktadır.
Bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

05
İlgi : Moldova Büyükelçiliği'nin 04.08.2022 tarihli yazısı.
İlgi yzıda, Moldova'nın başkenti Kişinev'deki Cumhuriyet Sarayı'nda (Maria Cebotari caddesi, No 16), 15-16 Eylül 2022 tarihlerinde, 8. Moldova İş Haftası (Moldova Business Week) düzenleneceği belirtilmektedir.
"Moldova - işlerinizi taşımak için bir yer ve bölgesel tedarik zinciri için bir çözüm" başlıklı etkinlik, Moldova'nın uluslararası düzeyde yeniden konumlandırılması için en iyi fırsatları ve çözümleri belirlemek üzere yurtiçi ve yurtdışından yerel ve uluslararası liderleri ve uzmanları bir araya getirecektir. Etkinliğin gündemi
Aşağıdakileri kapsayacaktır:
· Ülkedeki iş ortamını tanıtmak için 14 oturum: ekonomi, altyapı, dijitalleşme, bankacılık sistemi, yenilenebilir enerji ve başka sektörler · İlgili Bakanlıklar, devlet kurumları ve yatırım platformlarının temsilcileri ile 10 G2B oturumu · Bilişim, tarımsal gıda, iş geliştirme, moda, elektronik, yaratıcılık, derin teknoloji ve start-up'lar · Moldova'daki yerli ve yabancı şirketlerin başarı hikayeleri; Ülkenin stratejik sektörleri temsil eden Moldova sektörel birlikleri ile 10 B2B oturumu Etkinliğe katılmak isteyenlerin www.mbw.md adresinden kayıt yaptırmaları gerekmektedir.
Bilgilerini ve konunun üyelerinize duyurulmasını rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

03
İlgi : Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 25.07.2022 tarihli, 2726239 sayılı ve Turizm Yatırımcılarına Kamu Taşınmazı Tahsis Şartnamesi 2022/1 konulu yazısı İlgide kayıtlı yazıda, 12/3/1982 tarihli ve 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu ile 21/7/2006 tarihli ve 26235 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre, üzerlerinde turizm amaçlı yatırım yapmak amacıyla yerli ve yabancı
girişimcilere tahsis edilecek kamu taşınmazlarına ilişkin olarak hazırlanan "Turizm Yatırımcılarına Kamu Taşınmazı Tahsis Duyurusunun 2022/1" Resmi Gazete'de ve yüksek tirajlı üç büyük gazetede ikişer defa (toplam 6 kez) yayımlandığı belirtilmektedir.
Ayrıca, "Turizm Yatırımcılarına Kamu Taşınmazı Tahsis Şartnamesi 2022/1"in (Türkçe - İngilizce) Bakanlığın web sayfasında (https://www.ktb.gov.tr) "Duyurular" kısmında da yayımlandığı kaydedilerek, başvuruların 19/8/2022 tarihinde sona ereceği ifade edilmektedir.
Bilgilerinizi rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

03
Birliğimiz ve Helal Akreditasyon Kurumu işbirliğiyle 2022 yılı sonuna kadar Oda ve Borsalarımızın üyelerine özel olarak bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilecektir. Söz konusu toplantıların tarihini ve programını netleştirmek üzere Odanız / Borsanız ile iletişime geçilecektir. Bu kapsamda toplantıların üyelerinize ve il protokolüne duyurularak katılımlarının sağlanması konusunda desteklerinizi rica ederiz.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]