TOBB Duyuruları

 

11
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ev sahipliğinde ve EY Türkiye işbirliğinde 14 Aralık 2023 tarihinde saat:13:30'da TOBB Konferans Salonu'nda 'Enflasyon Düzeltmesi Semineri' gerçekleştirilecektir. Bahse konu seminerde, güncel ekonomik durum ve mali konular değerlendirilerek, enflasyonun muhasebeleştirilmesine ilişkin bilgilendirme yapılacaktır.

Bu kapsamda, ekte programı takdim edilen toplantının üyelerinize duyurulması ve katılımcıların https://anket.tobb.org.tr/#/anket/enflasyon-duzeltmesi-semineri adresi üzerinden kayıt yaptırmasının sağlanmasını bilgilerinize rica ederim.

Saygılarımla,
e-imza
Mustafa SARAÇÖZ
Genel Sekreter
EK: Enflasyon Düzeltmesi Semineri (1 sayfa)

[Devamını oku...]

22
İnternet üzerinden 28 Kasım 2023 Salı günü saat 14:00'te TOBB Tedarikçi Geliştirme Programı kapsamında "Satınalma ve Tedarikçi Geliştirme Webinarı" düzenlenecektir. Etkinliğe ilişkin davet ekte yer almaktadır.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından gerçekleştirilecek olan webinarda TÜPRAŞ ve Akkim Kimya işletmelerinin satınalma ve tedarikçi programları anlatılacak ve bu işletmelerin ekteki tabloda yer alan sektörler, ürün grupları ve teknolojilerde faaliyet gösteren işletmelerden ihtiyaç duyduğu ve satın almayı
planladığı ürünler hakkında bilgi verilmesinin ardından katılımcıların soruları cevaplandırılacaktır.
Bilgilerinizi, semineri sosyal medya hesaplarınızda, internet sitenizde paylaşmanızı ve üyelerinize duyurarak
seminere katılımlarını sağlamanızı rica ederim.
Saygılarımla,

e-imza
Mustafa SARAÇÖZ
Genel Sekreter
EK: Satınalma ve Tedarikçi Geliştirme Webinarı Programı - 28 Kasım 2023 (1 sayfa)

[Devamını oku...]

22
İlgi : 23.07.2020 tarihli ve 6395 sayılı yazımız.
İlgide kayıtlı ve bir örneği ekte iletilen yazımız ile 08/04/2020 tarih ve 31093 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren, Dış Ticaret Organizasyonlarının Koordinasyonu konulu ve 2020/6 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nin yabancı ülkelerden ülkemize, ülkemizden yurt dışına gerçekleştirilecek; ticaret konseyi, ticaret heyeti, alım heyeti, iş forumu, iş insanı heyeti gibi ziyaretler ile benzeri organizasyonların Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda yapılması hükmünü içerdiği; ayrıca, sanal ortamda gerçekleştirilecek söz konusu organizasyonların da mezkûr Genelge kapsamında değerlendirildiği belirtilmişti.
Anılan yazımızda devamla, ilgili faaliyetlerin Birliğimiz ve Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ile yürütülebilmesini teminen, ekte örneği yer alan "Dış Ticaret Organizasyonu Bilgi Formu" ve taslak program ile faaliyet başlamadan en az 2 (iki) ay öncesinden Birliğimize (heyetler@tobb.org.tr) bildirimde bulunulması
ve bahse konu programların bitiş tarihini müteakip 15 gün içerisinde "Programa Katılan Yerli Katılımcı Firma Listesi" ve "Görüşme Yapılan Yabancı Katılımcı Firma Listesi" ile programın nasıl geçtiğine dair kısa bir değerlendirme notunun Birliğimize (heyetler@tobb.org.tr) iletilmesi gerektiği bildirilmişti.
Öte yandan, son dönemlerde bahse konu bildirimlerin yapılmasında aksaklıklar gözlenmekte olup; Odanız/Borsanız tarafından planlanan organizasyonlarda yazıda belirtilen hususlara uyulması ve bildirimlerin
zamanında yapılmasını önemle rica ederim.
Saygılarımla,

e-imza
Mustafa SARAÇÖZ
Genel Sekreter
EK: 23.07.2020 tarihli ve 6395 sayılı yazımız (8 sayfa)

[Devamını oku...]

20
İlgi : Ticaret Bakanlığı'ndan alınan 09.11.2023 tarihli ve 90810265 sayılı yazı.
Ekte bir örneği sunulan ilgi yazıda, 21-22-23 Kasım 2023 tarihlerinde Ticaret Bakanlığı tarafından "İhracat Süreçleri ve Yeni Nesil Devlet Destekleri Eğitim Programı"nın çevrimiçi olarak gerçekleştirileceği açıklanmış olup, programa katılmak isteyenlerin 17 Kasım 2023 tarihi saat 18.00'e kadar yazıda verilen kayıt linki

üzerinden kayıt yaptırabileceği bildirilmiştir.
Bilgilerini ve üyelerinize duyurulmasını önemle rica ederim.
Saygılarımla,


e-imza
Ali Emre YURDAKUL
Genel Sekreter Yardımcısı

[Devamını oku...]

20
Birliğimiz organizasyonunda KOBİ'lere yönelik olarak her hafta Salı günleri internet üzerinden TOBB Sürdürülebilir KOBİ Programı: Doğrusunu Yapan KOBİ'ler Webinar Serisi 5 Aralık 2023 tarihinde başlayacaktır. Programa ilişkin davet ve içerik ekte sunulmaktadır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile FCO Akademi iş birliğinde gerçekleştirilecek olan Doğrusunu Yapan KOBİ'ler Webinar Serisinde her hafta farklı bir konu başlığında birbirinden değerli eğitmenler eşliğinde İletşim, Finans, İK Yönetimi, Pazarlama-Satış ve Organizasyon konularına yer verilecek olup program sonunda katılımcıların konu hakkındaki soruları
cevaplandırılacaktır.
Katılım için https://akademi.tobb.org.tr/view/uye/uyeol.php adresinden TOBB Akademi'ye üye olmanız ve katılmak istediğiniz programa akademi.tobb.org.tr adresinden kayıt olmanız gerekmektedir. Kayıt sonrası mail adresinize gönderilen kayıt linki üzerinden zoom kaydınızı tamamlayıp mail adresinize gönderilen katılım linki ile programa katılım sağlayabilirsiniz.
Toplantıya iştirakinizi, sosyal medya ve internet sitenizde paylaşımınızı, üyelerinize duyurarak katılımlarını sağlamanızı rica ederim.
e-imza
Mustafa SARAÇÖZ
Genel Sekreter

[Devamını oku...]

10
14 Ocak 2022 tarihli ve 31719 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe giren "Kooperatif Eğitimi Yönetmeliği" kapsamında; esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet, tarım satış, tarım kredi ve pancar ekicileri kooperatifleri, inşaat ruhsatı alınmış ve ortak sayısı 50 veya daha fazla olan yapı, turizm geliştirme ve gayrimenkul işletme konularında faaliyet gösteren kooperatifler, ortak sayısı 50 veya daha fazla olan taşıma konularında faaliyet gösteren kooperatifler, faaliyet konusuna bakılmaksızın 20 milyon Türk Lirası ve üstü net satış hasılatı olan kooperatifler, faaliyet konusuna bakılmaksızın 1000 ve daha fazla ortağı bulunan
kooperatiflerin üyelerinin, seçilmelerini takiben en geç 9 ay içinde kooperatifçilik eğitimini tamamlamaları gerekmektedir. Üniversitemiz sürekli eğitim merkezi TOBB ETÜ-SEM, Ticaret Bakanlığı tarafından "Eğitim Sağlayıcı" sıfatı ile yetkilendirilmiştir. TOBB ETÜ SEM, 13 Kasım 2023 tarihi itibari ile genel katılıma açık çevrimiçi bir eğitim planlamaktadır. Kooperatifçilik eğitimi almak zorunda olan üyelerin haberdar edilmesi amacıyla eğitimin üyelerinize duyurulması ve TOBB ETÜ-SEM 'e yönlendirilmesini rica ederim.

[Devamını oku...]

07
Birliğimiz koordinasyonunda; başta Amazon Türkiye, Trendyol ve Yemeksepeti olmak üzere, Askon Design Center, Hipotenüs, Ideasoft, Ticimax ve TOBB ETÜ Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) işbirliği ve katkılarıyla 20 Kasım 2023 tarihinde E-Ticarette Uzmanlık Eğitimi 2. etabı başlatılacaktır.
Çevrimiçi platformda başlatılacak olan E-Ticarette Uzmanlık Eğitimi; e-ticaret sektöründe nitelikli insan kaynağının artırılmasını, KOBİ'lerin dijitalleşerek e-ticarete başlamasını sağlayacaktır. Aynı zamanda, kişilerin veya işletmelerin satış kabiliyetinin ve hacminin artırılmasını destekleyecektir.
TOBB Türkiye E-Ticaret Meclisi tarafından sahiplenilen bu projede; 1 yıl içerisinde toplam 500 kişiye eticaret eğitimi verilmesi hedeflenmektedir. Bir eğitim grubunda en az 40 kişi olması ve toplam 52 saatlik çevrimiçi eğitimin 34 saatinin TOBB ETÜ SEM eğitmenleri tarafından geri kalanının ise sektörde profesyonel olarak görev alan uzman özel sektör temsilcileri tarafından verilmesi planlanmaktadır. Bu sayede, akademisyen ve sektör temsilcilerinin vereceği dersler ile katılımcılara hem teorik hem de pratik bilgiyi eş zamanlı verilebilmesi hedeflenmektedir. Proje sonunda yapılacak değerlendirmeye göre de başarılı olan katılımcılara TOBB ETÜ SEM tarafından sertifika verilecektir.
Projenin bir diğer önemli katkısı ise 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve tüm ülkeyi yasa boğan depremden etkilenen ve e-ticarette uzmanlaşmak isteyenler için TOBB ETÜ SEM tarafından önceden belirlenen kontenjan dahilinde ücretsiz eğitim imkanı sağlamasıdır.
Projeye ait detaylar ve kayıt işlemleri, internet https://www.sem.etu.edu.tr/egitim/e-ticarette-uzmanlik-egitimi adresinden yapılmaktadır.
Bahse konu eğitimin ilgili Üyelere duyurulması hususunu rica ederim.

[Devamını oku...]

25
İlgi : Ticaret Bakanlığı'nın 19.10.2023 tarihli ve E-68460249-951.01.04-00090154162 sayılı yazısı İlgide kayıtlı yazıda, Hamburg Ticaret Ataşeliğimiz tarafından iletilen yazıya atfen, Federal Almanya Yenilenebilir Enerji Sektörüne ilişkin olarak Almanya geneli ve Hamburg ile Schleswig Holstein Eyaletleri özelinde yenilenebilir enerjinin gelişimi, güneş ve rüzgar enerjilerinin yenilebilir enerji kaynakları içindeki yeri, açık denizden elektrik üretimi, yeşil hidrojen stratejisi ve ilgili projeler hakkında kapsamlı bilgi verilmekte olduğu, ayrıntılı bilgiye hamburg@ticaret.gov.tr e-posta adresinden ulaşılabileceği ifade edilmektedir.
Bilgilerini ve konunun ilgili üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

Saygılarımla,


e-imza
Mustafa SARAÇÖZ
Genel Sekreter

[Devamını oku...]

23
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Habitat Derneği ve GEN Türkiye koordinasyonunda, Birlik Başkanımız M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU'nun katılımlarıyla, 100. Yıl G3 Girişimcilik Zirvesi 1 Kasım 2023 Çarşamba günü Antalya Akra Hotel'de gerçekleştirilecektir.
Girişimcilik, sivil toplum ve dijital dönüşüm dünyasının önde gelen temsilcilerinin deneyimlerini aktaracağı etkinlik kapsamında, alanında uzman girişimciler tecrübelerini katılımcılar ile paylaşacak; girişimcilik politikaları, girişimcilik ekosisteminin hızlandırıcı ve destekleyici aktörleri mercek altına alınacaktır.
Ekosistemin önemli aktörlerinin yer aldığı bu zirveye dinleyici olarak katılmak için aşağıda yer alan linkten kayıt olunabilmektedir.
https://form.jotform.com/232553484925968 Zirve kapsamında düzenlenecek Open House Meeting'te, TOBB girişimcilik ekosisteminin mentorları ile
başvurular arasından seçilecek, girişimini belirli bir seviye getirmiş girişimciler bir araya gelecektir. Bahse konu buluşmanın amacı, girişimcilerin sorularını doğrudan mentorlere sorabilmeleri ve aldıkları geri bildirimlere göre girişimlerini geliştirmelerine olanak sağlamaktır.
Open House Meeting'te mentorlar oturumuna başvurmak için aşağıda yer alan linkten kayıt olunabilmektedir.
https://form.jotform.com/232554332778967 Bu kapsamda, 100. Yıl G3 Girişimcilik Zirvesi'nin TOBB İl Kadın ve İl Genç Girişimciler Kurulu Üyelerinize
duyurulması ve etkinliğin sosyal medya hesaplarınızdan paylaşılması hususlarını rica ederim.
Saygılarımla,


Mustafa SARAÇÖZ
Genel Sekreter

[Devamını oku...]

25
İlgi : Ticaret Bakanlığı'ndan alınan 20.09.2023 tarihli ve 00089139752 sayılı yazı.


İlgi : Ticaret Bakanlığı'ndan alınan 20.09.2023 tarihli ve 00089139752 sayılı yazı.
Ekte bir örneği sunulan ilgi yazıda, 3-4-5 Ekim 2023 tarihlerinde Ticaret Bakanlığı tarafından "İhracat Süreçleri ve Yeni Nesil Devlet Destekleri Eğitim
rogramı"nın 1000 kişilik kontenjan sınırı ile çevrimiçi olarak gerçekleştirileceği açıklanmış olup, programa katılmak isteyenlerin 29 Eylül 2023 tarihi saat 12.00'ye kadar yazıda verilen kayıt linki üzerinden kayıt yaptırabileceği bildirilmiştir. Bilgilerini ve üyelerinize duyurulmasını önemle rica ederim.


Saygılarımla,
e-imza
Ali Emre YURDAKUL
Genel Sekreter Yardımcısı



EK:
1- Ticaret Bakanlığı'ndan Alınan Yazı (2 sayfa)
2- Eğitim Program Akışı (1 sayfa)
3- Duyuru Görseli (1 sayfa)

(ÜST YAZI VE DOSYA EKLERİ İLE BİRLİKTE EKİNDEDİR.)

[Devamını oku...]

Sayfa 2 / 21İlk   Geri   1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  İleri   Son