SÜT ÜRETİCİLERİNİN SÜT TANKI ALIMI KONULU TOPLANTI

  • 31.10.2016
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleşen Süt Üreticilerimize ucuz ve düşük faizli kredi kullandırılarak süt tankı alınması konusunda yapılan toplantı Meclis Başkan Yardımcımız Yılmaz Karabulut'un toplantıya dair " Tarsus Süt Birliği işbirliği içinde hedefimiz üretimi yapılan sütlerin sağlıklı, hijyenik, daha kaliteli ve daha yüksek değerlerde pazarlanmasıdır." yaptığı açılış konuşması ile başladı.

Tarsus Süt Üreticileri Birlik Başkanı İrfan Şimşek ise "Birliğimiz tarafından yapılan fizibilite ve araştırma sonuçlarına istinaden "Sütte hedefimiz yüksek fiyat değil, kalitesi yüksek süt üretmektir. Bu başarabilirsek, süt fiyatları zaten artacaktır. Bu sebeple üretilen sütün sağlıklı muhafazası ve alıcıya teslimi konusunda daha hijyenik olması amacıyla üyelerimize soğuk süt tankı alımı yapmalarını öneriyoruz. Bununla ilgili üç firmadan 500 Litrelik soğuk süt tankı teklifi aldık. Bu fiyatları   Denizbank Tarsus şubesine ilettik. Üreticilerimize ucuz ve ulaşılabilir kredi olanakları sunmalarını istedik. Toplantımızda konu ile ilgili değerlendirmeleri kendileri yapacaktır." dedi.

Denizbank Tarsus Şubesi Müdürü Ebru Aytaç ilgili emtia alımlarının bankalarında iki şekilde kredilendirilebileceğini vade sürelerine göre ödeme planlarının değişebilir olduğunu söyledi.

SÜT ÜRETİCİLERİNİN SÜT TANKI ALIMI KONULU TOPLANTI