Başkanımızın Öğretmenler Günü Mesajı

  • 23.11.2016
  • tarsustb

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya,"Yarınımızı inşa edecek çocuklarımız için eğitim alanına yapılacak her türlü katkı, ülkemizin refahına yönelik en büyük yatırımdır." dedi.

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitilerek geleceğe hazırlanmasını sağlayan öğretmenler, ülkemizin de geleceğine yön vermektedir. Özgürlüğü, bağımsızlığı, ulusal egemenliği, cumhuriyeti ve demokrasiyi koruyan bu değerleri koruyup yüceltecek kuşakları yetiştiren öğretmenlerimizin varlığıyla gelecekten en ufak kaygımız ve endişemiz yoktur. Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla kıyaslanmayacak kadar saygın; sınırları, okul ve sınıf duvarları ile tarif edilemeyecek kadar ağır sorumluluk isteyen; sevgi ve fedakârlık üzerine kurulu, özel ve kutsal bir meslektir.

Milli mücadele döneminde hem cephede hem okulda görev yapan, cumhuriyetimizin ilk yıllarında, zor koşullarda yeni bir nesil yetiştirmek için büyük bir inançla, fedakarca çalışan Türkiye Cumhuriyetini geleceğe hazırlayan yine öğretmenlerimizdi.

Bu günde geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yarınlara hazırlayarak görevlerini en iyi şekilde yerine getiren kıymetli öğretmenlerimizin öğretmenlik vazifesi yapan biri olarak bu özel günlerini paylaşmaktan büyük bir mutluluk duymaktayım.

Bu vesileyle sevgi, şefkat, hoşgörü ve fedakarlık mesleğinin mensubu olma ayrıcalığını da yaşayarak Baş Öğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü en kalbi duygularımla kutlar sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerken, bu güne kadar görevi başında şehit olan öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet dilerim.

 

Başkanımızın Öğretmenler Günü Mesajı