Tarsus Ticaret Borsası Bilişim Teknolojileri Alt Yapısını Yeniledi

  • 12.02.2017
  • tarsustb

Daha önce SmartBorsa, internet bağlantı hızlarının arttırılması ve ilave server desteği hizmetlerine önemli yatırımlar yapan Tarsus Ticaret Borsası kurum içinde kullanılan bilgisayar teknolojisi ve ağ hizmetlerinin de yenilenmesi tamamladı.

Yenileme çalışmalarını anlatan Başkan Murat Kaya " 2016 yılında SmartBorsa uygulaması ile başladığımız teknolojik alt yapımızın geliştirilmesine yönelik çabalarımızın bir kısmını 2017-2020 Yılları Stratejik Planımızda devam edilmesini planlamıştık.SmartBorsa ile birimler arası iletişim ve işlerin takibi ve iş akışının elektronik ortamda yapılmasına imkan sağlayarak, iş-ev ofis sitemini Borsamıza kurduk. Yapılan bu sistemin aktif ve sürekli çalışılabilmesi ve dış etkenlerden oluşabilecek risklerden de arındırmak amacıyla teknolojik  alt yapımız, yeni nesil server mimarisini ve bulut veri yedekleme sistemini kurum içinde kendimiz geliştirerek SmartBorsa sistemi ile işletim sistemi ve yedekleme ünitelerini de yenileyerek, uzun yıllar ek bir yatırım yapmaksızın sorunsuz bir şekilde çalışabilir hale getirdik.Son olarak sistem yenileme çalışmaları kapsamında personellerimizin bilişim teknolojisi anlamında ihtiyaçları olan donanımları lisanslı olarak yeniledik. 
Üye memnuniyeti odaklı çalışan Borsamızda, üyelere, personele ve tüm faaliyetlere yönelik tüm verilerimizi bundan sonra da kurulan bu modern sistemimizle arşivlememiz ve geleceğe aktarmamız bu doğrultuda devam edecek. Zaman içerisinde olabilecek evrak kayıplarının önüne geçilebilecek ve aynı zamanda harcanan zamandan da tasarruf edilebileceğiz. Teknoloji ve bilişim alt yapımızda ileriye dönük ölçüde ve büyüklükte yatırımlar yaptık. Ufku geniş, vizyonu yüksek projelerle kurumumuzu çağa ve ötesine taşımaya devam edeceğiz. Yenilediğimiz elektronik alt yapı çalışmalarımız ile hizmet kalitemizi daha da yükselterek, daha verimli bir çalışma ortamı da sağlamış olduk” dedi.

Tarsus Ticaret Borsası Bilişim Teknolojileri Alt Yapısını Yeniledi