Borsa Meclisimiz "Kurumsal Yaşam Döngüsü" Eğitiminde

  • 22.02.2017
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası Meclisi TOBB Akreditasyon sistemi kapsamında ve 2017-2020 Yılları Stratejik planı içerisinde yer verdiği eğitimlere yönelik ilk eğitim programı olan  "Kurumsal Yaşam Döngüsü" eğitimini tamamladı.KAYRA Eğitim ve Danışmanlık firması Kurumsal Gelişim Uzmanı Mehveş Kolukırıkoğlu tarafından sunumu ve eğitimi gerçekleştirilen "Kurumsal Yaşam Döngüsü" eğitiminde amaç kuşaklar arası farktan kaynaklanan ihtiyaçların fark edilmesi, ortak akıl ile hareket etme hedefine yönelik eylem planlarının oluşturulması hedeflendi.Öncelikli olarak değişimin kaçınılmaz olduğu  hayatın  kendisinin de doğum, yaşam, ölüm olarak bir döngüde ‘’devamlı değişimle ‘’ sürdüğü ifade edilmiştir. Değişim olmayan yerde ölüm kaçınılmazdır. Bu bağlamda da dikkatlerin yaşam döngüsünde flört ile başlayıp , bebeklik, çocukluk, gençlik ve olgunluk olarak devam eder. Bu döngüyü ve beraberinde getirdiği problemleri öngörmek de, rekabette bizleri öne taşır. 

Başkan Murat Kaya Meclis üyelerimizin kendi işlerinden ve ailelerinden fedakârlık ederek, hizmet etmeye talip oldukları bu görevleri ile ilgili bilgiye ulaşımda değişen ve yenilenen dünyada bir adım önde olmaya en azami şekilde gayret edilmesi gerektiğini ifade ederek ," Her kurumun tıpkı biz insanlar gibi bir yaşam döngüsü vardır. Firmalarımızın ve kurumunuzun hangi döngüde olduğunun farkına varıp, daha sağlıklı büyümesi için ihtiyaçlarımızı belirlemede önemli olacağını düşündüğümüz meclisimize ve borsa üyelerimize yönelik bu eğitimler  ile üyelerimizin farkında lığının arttırılmasını hedeflemekteyiz.

Dünyadaki en önemli trendlerden birisi de eğitimin sınırsız yaşa hitap etmesidir.Bu tip eğitimlerle hem kentimize, hem işimize  en iyi olanı düşünmemiz ve onu gerçekleştirebilmek için fırsatları değerlendirme yöntemlerine ulaşmaktayız.Biz işverenlerimizin önünü açar ve iş yapmaları için gerekli şartları kolaylaştırabilirsek hem kentimizi ön plana çıkarmış oluruz, hem de yatırımcı için kentimiz cazip hale getirmiş oluruz.Sanırım asıl zenginliğin yolu da buradan geçiyor.Bizim görevimiz meclis üyelerimizin, Borsa üyelerimizin görüşünü alıp yönetimimizde ve mecliste karar oluşturup  üst makamlara iletmek. Biz herkesi kucaklamak zorundayız. Tarsus'un ortak geleceği için ortak akıl oluşturmak zorundayız. Üyelerimize sunduğumuz eğitim faaliyetlerinde de bütün gayretimiz Tarsus .

Çağımız teknoloji ve internet çağı, biz de kurum olarak bu çağa uygun hedeflerimizi oluşturduk. Hedefsiz gemiye rüzgâr yardım etmez. Ülkemizin en önemli ihtiyacı girişimci, gayretimiz üyelerimizin işlerini büyütmesi, bir kişi daha istihdam etmesi.Bunun içinde teknolojiden sonuna kadar faydalanmamız gerekiyor." ifadesini kullandı.

Borsa Meclisimiz "Kurumsal Yaşam Döngüsü" Eğitiminde
Borsa Meclisimiz "Kurumsal Yaşam Döngüsü" Eğitiminde
Borsa Meclisimiz "Kurumsal Yaşam Döngüsü" Eğitiminde