İstiklal Marşımızın 96. Yılını Kutluyoruz

  • 11.03.2017
  • tarsustb

İstiklal Marşımızın kabülünün 96. yılı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Başkan Murat Kaya, "İstiklal Marşı, Türk insanını, Atatürk önderliğinde, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanının anlatımıdır." dedi.

Başkan Murat Kaya mesajında şu ifadelerine yer verdi;

"Milli Mücadele’nin heyecanının dizelere aktarılırmış tarihi bir şahlanışın müjdecisidir MARŞIMIZ. İstiklal Marşı, Türk insanını, Atatürk önderliğinde, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanının anlatımıdır.

Mehmet Akif Ersoy ‘un , vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşımız; milli mücadele ruhunu, Türk Milleti’nin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtmaktadır. Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir.

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün simgelerinden biri olan İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 96. yıl dönümü.Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahraman şehitlerimizi ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyoruz." dedi.

İstiklal Marşımızın 96. Yılını Kutluyoruz