18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlama Mesajı

  • 17.03.2017
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Murat Kaya, “Çanakkale Zaferi, bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası olması bakımından insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır.  ” dedi.

Başkan Murat Kaya'nın mesajı şöyle: “18 Mart 1915  Çanakkale Zaferi, Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer almaktadır. Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından olan Çanakkale zaferi, milli birlik ve beraberliğin en güzel örneğidir. Tarih boyunca, hürriyet ve bağımsızlığına düşkünlüğüyle bilinen milletimiz; her türlü zorluğa karşı durmuş, kanı, canı pahasına mücadele vermekten çekinmemiştir. Bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası olması bakımından insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır.

Bu toprakların değerini kanıyla, canıyla yazanlar; en ağır şartlarda dahi sevdiklerini ve vatanını korumak için olağan üstü mücadele verenler, birilerinin hakimiyeti altında yaşamaktansa hiç yaşamamayı tercih edenler, tüm dünya ülkelerine, bu milletin hür ve bağımsız yaşamaktan başka bir yolu asla kabul etmeyeceğini haykıranlardır.Kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya cüret edenlere, vatanımıza, bölünmez bütünlüğümüze göz  dikenlere bundan 100 yıl önce verilen en ağır ve en anlamlı cevabı kısa bir süre önce darbe girişimine teşebbüs edenlere yine bu milletin birbirine kenetlenmiş yürekleri en ağır ve en anlamlı cevabı yinelemiştir.Allah Bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.

 

Bu duygularla, Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümünü kutluyor; bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk milletinin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyorum.

 

 

18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlama Mesajı