BORSA Öğrencileri İŞ GÜCÜ PİYASASI ile Tanıştırıyor

  • 15.03.2017
  • tarsustb

MERSİN’in Tarsus Ticaret Borsası 3 üncü dönem 2017-2020 Yılları 4 yıllık Stratejik Planı çerçevesinde, 2017 yılından başlamak üzere Mesleki Eğitim Merkezi işbirliği ile İşgücü Piyasasından İşverenin Beklentileri teması ile farklı meslek eğitimi alan 20 kişilik öğrenciye Borsa üyesi, Seçer Tarım Gıda San. ve Tic. A.Ş’nin işyerlerinde teknik amaçlı gezi düzenlendi.

Öğrencileri karşılayıp onlarla işyerlerini gezdiren Seçer Tarım Gıda San. ve Tic. A.Ş Müdürü Ali seçer ve Fabrika Müdürü Murat Kurt üretimleri hakkında öğrencilere bilgiler verdiler.

Sektörlerinin istedikleri nitelikte işgücü ihtiyacının nasıl olması gerektiği hususlarını anlatan Fabrika Müdürü Murat Kurt, sektör gezisinde fabrikanın işleyişi çalışma koşulları hakkında öğrencilere, teknik konularda  bilgi verdi.

Seçer Tarım Gıda San. ve Tic. A.Ş Fabrika Müdürü Ali Seçer işyerinin tanımını yaparak ;1987 yılında kurulan firmamız ilk faaliyet alanları zirai ilaç gübre Ticaret ve tarımsal üretim nedir sonraki süreçte faaliyet alanlarını genişleten firmamız şu anda tahıl ticarete tarımsal üretim ve bitkisel ham yağ üretimi olmak üzere üç ana konuda faaliyetlerini sürdürmektedir firmamız faaliyetlerini sürdürdü 30 bin metrekare alan içerisinde 35 bin ton tahıl depolama kapasitesine sahip 11 adet Çelik kilosu 25.000 ton kapasiteli 3 adet yatay deposu olmak üzere toplam 60 bin ton depolama kapasitesine sahiptir yıllık yaklaşık 100 bin ton malın işlendiği ve yaklaşık 400 kişiyi istihdam edecek büyüklükte bir yapıya sahip olan fabrikamızda halen hazırda çalışmakta 70 kişi bulunmaktadır. Biz Tarsus'a hizmetimizi şu şekilde ifade etmek istiyoruz tarımsal ürünler üretildiği yerde işlenmeli ve üretildiği yerden işlemleri işlendiği yerden de ülke sınırları ve gerekse uluslararası sınırlarda mamul madde olaraktan değerlendirilmelidir. Bu düşünceyle çıktığımız yolda bundan iki yıl önce yaklaşık 200 milyon dolarlık yaptığımız ham yağ yatırım tesisimiz ile biz hem vizyonumuzu hem de  misyonumuzu gerçekleştirmek üzere yol haritamızı da çizmiş olduk. Bugün 7 gün 24 saat hizmet veren fabrikamız 365 gün boyunca da faaliyete devam etmektedir. Tesisimizde Türkiye’nin ham yağ açığına bir nebze de olsa katma değer yaratarak ham yağa olan dış ticaret denge yükünü hafifletmeye çalışıyoruz. Türkiye'nin yıllık ham yağ açı yaklaşık 3 milyon ton civarında biz bunu ne kadar azaltırsak, ithalatı da bu kadar düşürmüş olacağız.Bu tesiste birçok insanın yapabileceği işi makinelerimizle yapıyoruz.Ancak aktif iş gücüne de fazlasıyla ihtiyaç duymaktayız.Netice de bu makineleri kullanan , makina parkımıza uygun adapte olabilecek işgücü temininde karşılaştığımız sıkıntıları gidermek amacıyla sizlere bunları anlatıyoruz.Bir gün içinizden bir tanesi veya belki de birkaç kişiniz bizim fabrikamızda Türkiye’ye hizmet eden kişiler olacaksınız. Sizleri burada görmekten mutluluk duyuyoruz." dedi.

Seçer Tarım Gıda San. ve Tic. A.Ş Fabrika Müdürü Ali Seçer öğrencilere, üzerinde işyerinin arması olan birer mont hediye etti.

Öğrencilere Ticaret Borsası ekibi,Tarsus Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Nurettin Ambaroğlu ve öğretmenler refakat etti.

BORSA Öğrencileri İŞ GÜCÜ PİYASASI ile Tanıştırıyor
BORSA Öğrencileri İŞ GÜCÜ PİYASASI ile Tanıştırıyor
BORSA Öğrencileri İŞ GÜCÜ PİYASASI ile Tanıştırıyor
BORSA Öğrencileri İŞ GÜCÜ PİYASASI ile Tanıştırıyor
BORSA Öğrencileri İŞ GÜCÜ PİYASASI ile Tanıştırıyor
BORSA Öğrencileri İŞ GÜCÜ PİYASASI ile Tanıştırıyor