Tarsus BENİM, Tarsus HEPİMİZİN

  • 19.04.2017
  • tarsustb

Tarsus'un tarihini ve zengin yemek kültürünü tanıtmak ve kentin turizmden aldığı payı geliştirmek amacıyla, geçtiğimiz 2016 yılında ilk kez düzenlenen "Tarsus Benim, Tarsus Hepimizin" projesinin ikincisi 22 Nisan 2017 Cumartesi günü gerçekleşecek.Tarsus Belediyesi ile birlikte Tarsus STK'laı ile Tarsus sevdalısı gönüllülerden oluşan ve destekleyen ‘Tarsus Benim Çalışma Grubu’ tarafından hayata geçirilen "Tarsus Benim, Tarsus Hepimizin" projesi; Tarsus’un 10 bin yıllık tarihi ve kültürel mirasını tanıtmayı, kentteki turizmin canlanmasına katkıda bulunmayı hedefliyor. 

Tarsu Benim Çalışma Grubunu temsilen Borsayı ziyaret eden Tarsus Belediye Başkan Yardımcımız Serap Kurtçu, Tarsus sevdalısı Nuray Okyay ve Aydan Dirik ziyaretlerinde Proje kapsamında yapılacak faaliyetler konusunda bilgi verdi.

Tarsus Benim Tarsus Hepimizin projesi kapsamında ;gurmeler, kültür ve yemek turizmi alanında ulusal firmaların yetkilileri ile basın ve dergi temsilcilerinden oluşan toplam 40 kişilik grup iki gün boyunca Tarsus’un konuğu olacak. Gün boyunca sürecek olan detaylı Tarsus turu ile kentin tarihi ve turistik yerleri tanıyacak ve incelemelerde bulunacaklar. Konuklara aynı zamanda Tarsus'a özgü geleneksel yemekleri tattırılacak.

22 Nisan 2017 Cumartesi günü Tarsus Amerikan Koleji kampüsünde, saat 16:30’da sergi ve stant açılışlarının ardından saat 17:30’da bir konser gerçekleşecek. Konukların da katılacağı ve geniş bir izleyici kitlesine hitap edecek olan konserde; Unesco iyi niyet elçisi, devlet sanatçısı, flüt virtüözü Şefika Kutluer ve ekibi sahne alacak. 

Tarsus BENİM, Tarsus HEPİMİZİN