TOBB Başkanı Tarsus Ticaret Borsasında

  • 20.09.2017
  • tarsustb

TOBB Başkanı Tarsus Ticaret Borsasında

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Tarsus Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek Üyelerimiz ile bir araya geldi.​

Hisarcıklıoğlu'na borsa binasının bahçesinde Mersin Üniversitesi Tarsus Teknoloji Fakültesi Bölümü öğrencilerinin yaptığı hidrojenle çalışan "Myrtus" ile elektrikle çalışan "Regma" adlı yerli otomobiller gösterilerek bunlara ilişkin bilgi verildi.Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından Kocaeli'de gerçekleştirilen yarışmada verimlilik dalında hidrojenle çalışan araçta Türkiye üçüncülüğü, elektrikli otomobilde ise tanıtım ve yaygınlaştırmada Türkiye birinciliğini kazanan otomobilleri tasarlayan öğrencileri ve öğretmenlerini kutlayan Hisarcıklıoğlu, bu çalışmaya destek veren Tarsus Ticaret Borsası'nı tebrik etti.

Tarsus Ticaret Borsası’nın uluslararası kuruluşlar tarafından Batı Avrupa’daki borsalar ile aynı hizmeti verdiğini ilan ettiğini, A Plus kalite standardına birkaç odadan biri olduğunu anımsatan Sayın Hisarcıklıoğlu, Tarsus Ticaret Borsası ile gurur duyduğunu söyledi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Tarsus Ticaret Borsası’nın borsalar tarafından örnek alındığını ifade ederek sözlerine şu şekilde devam etti;

"Akredite değerlendirmesini uluslararası bir kuruluş yapıyor. Yani Londra, Paris, Berlin odaları ile aynı hizmet kalitesini ve daha iyisini vererek A Plus kalite standardını yakalamış Tarsus Ticaret Borsası.Borsamızla gurur duyuyorum. Kaliteli hizmet anlayışını hayata geçirmişler. Bu bir ekip çalışmasıdır. İnsanın en hayırlısı insana yapılan hizmetler, insanlara faydalı olanlardır. Tarsus borsamız hayırlı işler yapmışlar. Bu onur sizlere yeter. Şimdi Tarsus'a Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor. Önümüzdeki hafta ÇED raporu çıkacak. Bu ne demek? Tarsus önümüzdeki süreçte ekonomik yönden, sosyal ve kültürel yönden kalkınacak demek. İşsizliği en aza indirmek demek. Kalkınma Bakanımız bunları Mersin'de anlattı. Lütfi Elvan gibi çözüm odaklı bir bakanın Mersin'den olması demek çok büyük bir şans demektir. İnşallah Tarsus'a hak ettiği gibi üniversite de yapılacaktır. Bakın Rusya'ya ihracat yapan 16 firmadan 9'u Tarsus'tan çıkmış. Tarsus Ticaret Borsasının üyeleri.Bu gurur verici bir durum. Kutluyor ve başarılarınızın devamını diliyorum."dedi

“Tarsus Ticaret Borsasının Tarsus Teknoloji Fakültesine verdiği AR-GE desteğini kutlarım.Pırıl pırıl gençlerimiz elektrikli araç üretmiş.Bu ülkenin geleceği girişimcilerdir” diyen TOBB Başkanı,

“Herkes girişimci yetiştirmeye çalışıyor. Amerika girişimci ithal etmeye çalışıyor. Fikir ve proje onlarda. Kız çocuklarımızı lütfen girişimci yetiştirin. Bir kişiye iş ve aş verse bundan daha hayırlı bir iş olur mu?Bakın Tarsus Ticaret Borsası 169 yeni girişimciden yarısının kadın girişimci olmasını sağlamış.Bundan daha iyi hizmet olur mu?” dedi.

Konuşmasının devamında, Ticaret borsalarının 50 yıllık rüyasının gerçekleşeceği müjdesini veren Hisarcıklıoğlu, “Türkiye’de ürün ihtisas borsalarının açılması gerekiyor.  Ürün İhtisas Borsası’nın kurulmasını için Bakanlar Kurulu kararı çıktı. İnşallah bu borsanın ortağı Tarsus Ticaret Borsası olacak” ifadelerini kullandı.

 

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya gerçekleşen ziyaret hakkında ise şu ifadeleri kullandı.

 

"Her zaman yanımızda olan, gecesini gündüzünü Türkiye’ye vakfetmiş Başkanımıza bütün Tarsus adına bu nazik ziyareti nedeniyle ayrıca teşekkür ediyorum.

15 Temmuz 2016 da FETÖ Terör örgütünün silahlı darbe girişimine karşı kahraman vatan evlatlarımız, milletine ve demokrasisine sahip çıkarak büyük bir dayanışma örneği göstermiştir.Darbe girişiminin daha ilk saatlerinde Sayın Başkanımın televizyonlardan yaptığı darbeyi kınama ve demokrasiye sahip çıkma açıklaması ise, bizlerin hissiyatına tercüman olmuştur. İş dünyası olarak özgür irademiz ile bağımsız, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletine her zaman sahip çıkacağız. Başkanımıza huzurlarında bir kez daha teşekkür ederek, şehitlerimize Allahtan rahmet , gazilerimize şifa dileriz.

 

Sayın Başkanım,

Değerli Arkadaşlarım,

 

Ülkemi büyütecek, yatırımları arttıracak, üretimi genişletecek ve istihdamı sağlayacak siz kıymetli üyelerimiz, yol arkadaşlarımız Ülkemin esas gücü, kahramanları sizlersiniz.Her türlü zorluğa karşın yatırıma ve üretmeye devam eden, istihdam yaratan, ihracat geliri sağlayan, ödediğiniz tescillerle kayıtlı ekonomiye katkı sağlayan ve vergisini düzenli olarak ödeyen sizleri, tüm arkadaşlarımızı,  üyelerimizi yürekten kutluyor , üretimlerinizin ve kayıtlı ekonomiye katkılarınızın devamını diliyorum."

 

"Girişimciliğin başlangıcı hayal etmektir" diyerek sözlerine devam eden Başkan Murat Kaya;

"Girişimci insan akıl teri ile alın terini birleştiren insandır.Türk Milletinin ruhunda girişimcilik vardır.Gelişmek istiyorsak , zengin olmak istiyorsak girişimci ruhumuzu şahlandırmamız, girişimci sayımızı arttırmalıyız.Tarsus Ticaret Borsası olarak Sayın Başkanımızın girişimciliğe verdiği öneminde bilinci ile Son 1,5 yılda 824 kişiye kendi işlerinin patronu olması için kendi imkanlarımız ve İŞKUR işbirliği içinde uygulama girişimcilik eğitim kursu verdik. 83 'ü kadın 86 'sı erkek toplam 169 kişi şu an kendi işinin patronu.

169 kişi için yaratılan hibe desteği 8 milyon 450 bin TL'sı.Yaratılan kredi desteği ise 16 milyon 900 bin TL'sı.

Girişimciliğin başlangıcı hayal etmektir. Sonra hedef koyup çalışmak çalışmak daha çok çalışmak

Bugün hayal eden ve hedef koyan girişimcilerimizden bir kısmı burada kendilerini tebrik ediyorum."

İstihdam yaratmaya,Proje üretmeye, İhracat ve AR-GE çalışmalarına her zaman destek olan Tarsus Ticaret Borsası'nın bu konudaki çalışmalarını anlatan Başkan Murat Kaya;"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 'nın  desteğiyle başlayan ve sizin gayretinizle geniş bir açılımı sağlanan İstihdam seferberliğine Borsamız ve İŞKUR hizmet Noktamız aracılığıyla 1.016 iş ilanına çıkıldı. Bu faaliyetimiz ile 448 kişi  istihdam edildi. Milli İstihdam Seferberliğine katkıları için bütün iş adamlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.

Proje üreten, ürettiği projeleri sonuçlandıran Borsa olduk. Son 3 yılda 1 milyon 600 bin TL'lık bütçeye sahip 8 kazanılmış proje sonuçlandırdık.

Bunların içinde önemi ayrı olan bir projemiz var ki; İlk defa bir ilçe Ticaret Borsası olarak "Tarsus Tarım Ürünleri Grubu İhracatı Geliştirme Projesi" ile Ekonomi Bakanlığının destek sağladığı ve şu an ihtiyaç analizlerini tamamlanmak üzere olduğumuz URGE Projesine 22 üyemizle devam etmekteyiz.

Ülke ve Tarsus ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inandığımız bu projede Tarsus Ticaret Borsası olarak, hedefimiz mevcutta ihracat yaptığımız ülkelerin dışında da yeni ihracat yapabileceğimiz ülkeleri keşfetmek ve Tarsus'ta üretilen ürünlerin kalitesini bütün dünya ya göstermek olacaktır.

Diğer önemli bir konuda; Rusya Tarım Bakanlığı’nın görevlendirmesiyle 2017 Mayıs ayı başlarında ülkemize gelen Rusya Tarım Bakanlığı heyeti, İzmir, Antalya ve Mersin’deki incelemelerinin ardından son olarak Tarsus’a gelerek 15 firmada incelemede bulunmuştur. TÜRKİYEDEN Marul, kabak , biber, domates ve patlıcan başta olmak üzere ihraç ürünlerini Borsamız üyesi olan 9 firmadan alacağını Rusya Tarım Bakanlığı Resmi Web Sayfasından 31 Ağustos 2017 tarihinde yayınlamıştır.

 

İhracatları ile Türk ürünlerinin kalitesini Rusya’da Avrupa ürünlerinin alternatifi yapacaklarına, hatta en güvenilir marka olabilecekleri bu fırsatı Tarsuslu firmalarımızın gerçekleştirebileceğine inanıyor,Rusya pazarının Ülke ve Tarsus ekonomisine kazandıracağı değeri ve bu tarihi fırsatın iyi değerlendirilmesini destekliyoruz.

Hedefimiz daha çok iş , daha çok aş.

Huzur ve istikrar ;

Ticareti, yatırımı ve refahı arttıracaktır.

İnancımız O'dur ki; "İnsana Hizmet Hak'ka Hizmettir.

Biz Türk özel sektörünün gücüne inanıyor bu vesile ile ziyaretiniz için tekrar teşekkür ediyorum.

Hoş geldiniz.



TOBB Başkanı Tarsus Ticaret Borsasında
TOBB Başkanı Tarsus Ticaret Borsasında
TOBB Başkanı Tarsus Ticaret Borsasında
TOBB Başkanı Tarsus Ticaret Borsasında
TOBB Başkanı Tarsus Ticaret Borsasında
TOBB Başkanı Tarsus Ticaret Borsasında
TOBB Başkanı Tarsus Ticaret Borsasında
TOBB Başkanı Tarsus Ticaret Borsasında
TOBB Başkanı Tarsus Ticaret Borsasında
TOBB Başkanı Tarsus Ticaret Borsasında
TOBB Başkanı Tarsus Ticaret Borsasında