URGE Projesinde Yol Haritası Tamam!

  • 08.11.2017
  • tarsustb

Ekonomi Bakanlığı'nın  2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi hakkında tebliğ kapsamında Tarsus Ticaret Borsası'nın yürüttüğü ‘’Tarsus Tarım Ürünleri Grubu İhracatı Geliştirme Projesi ‘’ (17.UR-GE 040) kapsamında katılımcı firmalara ait yapılan "İhtiyaç Analizi Raporu" bilgilendirme toplantısı , kümede yer alan  firmaların katılımıyla gerçekleşti.

URGE projesinin önemine değine Başkan Murat Kaya şu ifadelere yer verdi, " Borsamızca yürütülen URGE projemiz artık tam zamanlı olarak start aldı. Biz Ülkemizin ihracat hedeflerine bu proje ile sağlanacak katkıya arcılık yapmaktan fazlasıyla memnunuz. Üyelerimizin projeye inançları tam. Hedeflerimizi, faaliyetlerimizi, ürünlerimizi hep birlikte tespit ettiğimiz projemiz kapsamında bu yılın sonuna kadar ‘’Toplantı Kültürü’’ ve Kurumsallaşma’’ konularında üyelerimizin 2 Eğitim almasını sağlayacağız. Hemen sonrasında  7-9 Şubat 2018 tarihinde Almanya’nın Berlin şehrinde yapılacak Fruit Logistica 2018 Fuarı’na katılacağız. Başarı birlikte kazanılır dedik, ve birlikte başaracağımıza her zaman inancımız tam." dedi.

Toplantı projeden sorumlu Borsa personeli Dış Ticaret Uzmanı Pınar Alegöz’ün açılış konuşması ardından, Ekonomi Bakanlığı’nın hazırladığı URGE tanıtım filminin sunumu yapıldı. Bakanlığın onayladığı Danışmanlık Firması yetkilisinin URGE Projeleri kapsamında daha önce yapılan Yurt dışı hedef ülkelere yapılan ziyaret örneklerinin ve alım heyetlerinin yer aldığı ‘’İyi Uygulama Örnekleri’’ nin paylaşımından sonra Tarsus Tarım Ürünleri Grubu’nun İhtiyaç Analizi Raporunu detaylı olarak grafik ve verilerle katılımcılara anlatıldı.

Toplantıda nihai yol haritası sonuçlandırılarak hedef ülkeler; Almanya, Rusya, İspanya (Örnek Pazar), Romanya, İngiltere, Hindistan, Polonya, Hollanda, Türki Cumhuriyetler ve Yunanistan ile Ortadoğu Ülkelerinden de alım heyetleri organizasyonu yapılması olarak belirlendi. URGE ihtiyaç analizinde bir ilk olarak katılımcı firmalarının bireysel analizleri de yapılmış ve nihai sonuçları firmalara gönderilecektir.

URGE Projesinde Yol Haritası Tamam!
URGE Projesinde Yol Haritası Tamam!
URGE Projesinde Yol Haritası Tamam!
URGE Projesinde Yol Haritası Tamam!
URGE Projesinde Yol Haritası Tamam!