Başkanın 10 Ocak Basın Çalışanları Günü Mesajı

  • 09.01.2018
  • tarsustb

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Borsa Başkanı Murat Kaya " Bağımsızlık ve tarafsızlık ilkesi güçlü basın anlayışına sahip ülkeler, demokrasiye olan inancını daha da sağlam bir zeminde yaşayabilen ülkelerdir. " mesajında bulunarak sözlerine şu şekilde devam etti.

Halkımızın sosyal, kültürel, ekonomik gelişmesinde ve kalkınmasında önemli  katkılar sağlayan, zamanın canlı tanığı olan , doğru , tarafsız ve eksiksiz haber almamıza aracı olan ZOR şartlarda, zaman zaman hayatlarını dahi riske atarak canla başla çalışan basın çalışanlarımızın gayret ve sabırlı çalışmalarını takdir ediyoruz.

Gazetecilik, halkın haber alma özgürlüğüne aracı olan bir meslektir ve aynı zaman da farklı sesler, özgün düşünceler kendini ifade etme imkânını basınımız ile bulur.  Bağımsızlık ve tarafsızlık ilkesi güçlü basın anlayışına sahip ülkeler, demokrasiye olan inancını daha da sağlam bir zeminde yaşayabilen ülkelerdir.Medyanın güçlü olması, gerek ifade özgürlüğünün temini, gerekse kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması anlamında büyük önem taşımaktadır. Bu noktada; basında çalışanlarımızın mesleği, günümüzün en önemli, en zor ve de en popüler mesleklerin başında gelmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle basın sektöründe bu mesleğe emek ve gönül veren, gecesini gündüzüne katarak çalışan toplumun doğrularının yanında, doğruları yanlışlarla ilişkilendirmeden yönetebilen bu şerefli mesleğin erbabları olan tüm değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak “Çalışan Gazeteciler Gününü” kutluyor ve görevlerinde başarılar diliyorum.

 

BASIN ÇALIŞANLARINA ÖZEL

Başkanın 10 Ocak Basın Çalışanları Günü Mesajı