Tarsus Sarıulak Zeytinyağına IOC ve UZZK'den Ödül

  • 11.05.2018
  • tarsustb

Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK), 12 zeytinyağı firmasına 2018 yılı Kalite Uygunluk Belgesi verdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen UZZK Yönetim Kurulu Başkanı Ümmühan Tibet, kendilerine başvuran zeytinyağı firmalarını denetledikten sonra bu belgeyi verdiklerini aktardı.

Bu firmaların hem ulusal hem de uluslararası zeytincilik konseylerinin denetimi altında olduğu için tüketici nezdinde güven duyulması gereken firmalar olduğunu ifade eden Tibet, şunları kaydetti:"Zeytincilik sektörü sıklıkla taklit ve tağşişle anılıyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yayınladığı kara liste, taklit ve tağşiş haberleri tüketici kaybına neden oluyor. Biz de beyaz listemizle kaliteyi ön plana çıkarıyoruz. Bizim kaliteli çok önemli markalarımız var, bunların tüketici ile daha çok buluşması lazım. Taklit ve tağşişin, haksız rekabetin önüne geçilmesi lazım." dedi.

Kalite ödüllerinin sahiplerini bulmasının hemen arkasına Tarsus Ticaret Borsası'nın görüştüğü Boltaç Zeytinyağ İşletmeleri sahibi M.Sadık Boltaç ile yapılan görüşmede " Borsamız sayesinde Coğrafi İşaretli Tarsus Sarıulak zeytinin kalitesine her zaman inandık.Bu çeşide ait zeytinyağının tadının dünyanın en kaliteli yağlarından daha iyi olduğunu her zaman ifade ettik. Sicilya adasında yetişen zeytinlerin yağından daha kaliteli olduğunu biliyorduk. Tarsus Sarıulak zeytinin çoğrafi işaretini almasından sonra böylesine önemli bir ödülü almamız bölgemiz adına gurur vericidir. " dedi.

Borsa olarak;                                                                                                                                         

Coğrafi İşaretli Tarsus Sarıulak Zeytin çesidinden ürettiği Tarsus Sarıulak Zeytinyağı ile Uluslararası Zeytin Konseyinin, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyinin Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite yarışmasında 2.'lik Ödülü alan Boltaç Zeytinyağ firmasını kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Tarsus Sarıulak Zeytinyağına IOC ve UZZK'den Ödül