Borsanın Olağan Mayıs Ayı Meclis ve Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleşti

  • 31.05.2018
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası Olağan Mayıs Ayı Meclis ve Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleşti.

Meclis Başkanı İsmail Hakkı Ekincioğlu ilk gündem maddesine dair bilgilendirmesinin ardından meclise hitaben yaptığı konuşmada, " Değerli Meclis Üyelerimiz, her ay hesapları inceleme komisyonumuz Borsamıza ait raporları toplantımız öncesinde inceleyerek  mali durumumuz hakkında bilgileri tarafımıza verdiği gibi yönetim kurulumuz da faaliyetleri ve teklifleri hakkında bizleri bilgilendirmekte ve aydınlatmaktadır.Bu yeni süreçte meclis toplantılarımızı mümkün olduğu kadar geniş katılımlı tutmaya çalışarak organlarımızda, kurullarımızda ve komisyonlarda bulunan bütün organ üyelerimizle birlikte fikir alış verişi içerisinde olacağız.Toplantılarımızın bir kısmında alacağımız eğitimler olacak, bazı oturumlarımızda da konularında uzmanları toplantılarımıza alacağız. Sizlerden ricam, lütfen meclis oturumlarımızda kendi sektörünüz ile ilgili bizleri bilgilendirin, bizleri güncelleyin; sektörünüzle ilgili sorunlarınız varsa ilk önce burda, bu mecliste paylaşalım, çözüm arayalım.Amacımız, katılımcı ve aktif bir meclis olmayı arzuluyoruz.Konuşan bir meclis görmekten mutlu olacağız." ifadelerinde bulundu.

Görüşülen Meclis gündem konularının ardından Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya , Tarsus ve Ülke genelindeki son gelişmeler ile Mayıs Ayında yapılan ve önümüzdeki günlerde yapılacak faaliyetler hakkında Meclis Üyelerimizi bilgilendirdi.

Yönetim Kurulu Başkan Murat Kaya Mayıs ayı içinde gerçekleşen faaliyetlerden bahsederek "Öncelikle Tarsus'a "Tarsus Üniversitesi" adında bir devlet üniversitesi kurulması ile ilgili karar Resmi gazetede yayınlandı. Bu haberi tekrar paylaşmaktan sevinç ve heyecan duymaktayım. Tarsus eğitim alanında çok güçlenecek.Buna tüm kalbimle inanıyorum. Tarsus'u geleceğe hazırlama açısından, üniversitenin yaratacağı pozitif enerji şimdiden kendini hissettiriyor.Bu enerji, Tarsus'un sosyal , kültürel ve ekonomisine de yansıyacak ve sinerji oluşturacak.Tarsus Üniversitesi kurulması çalışmalarında emeği geçen, destek veren başta Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi ELVAN olmak üzere herkese teşekkür ederiz.Hepimize hayırlı uğurlu olsun.

Kıymetli arkadaşlarım, üst üste seçimlerle dolu  bir ay geçirdik. Nisan ayının başında Borsamızın seçimleri vardı, Mayıs ayında da TOBB'nin seçimli genel kuruluna delegelerimiz ve Meclis Başkanımızla birlikte katılım sağladık. Bir önceki dönemde görev aldığım Ticaret Borsaları Konseyine bu seçimlerde tekrar seçildim. Rifat Bey'e teşekkür ederim.Seçimler bitmedi. Ülkemiz önemli bir seçim dönemi içinde ve bildiğiniz üzere 24 haziran’ da seçim yapılacak.Son günlerde kurlarda yaşanan yukarı seyirli dalgalanmaları ve belirsizliği tabi ki hepimiz izliyoruz, takip ediyoruz. Bu noktada ister istemez bu durumun getirdiği , doğrusu yarattığı bir takım ekonomik daralmalar olacaktır. Ama biz güçlü bir Ülkeyiz. Temkinliyiz. Bu süreçte her kesimin dikkatli ve anlayışlı olması gerekiyor. Birlik, beraberlik , dayanışma ve barış içinde bizler her zaman olduğu gibi bu sürecide en iyi şekilde Büyük Türkiye arzusu ile geçeceğiz.

Değerli Meclis Üyelerim,

Bugün gelinen noktada uzun vade de değil kısa bir vade sonunda iklimsel değişimler nedeniyle tarımsal üretim yaptığımız topraklarımızın bir çoğu kısıtlı su imkanı nedeniyle işleyemeyecek duruma gelecek.Bu noktada bu tehdidi çok iyi değerlendirmemiz ve geleceği bugünden inşa edecek projelere odaklanmalıyız.Borsa olarak tarımsal üretimde kalite ve verimlilik arttırılmasına , geliştirilmesine yönelik projelerimiz olacak ve bunları zamanla devreye sokacağız. Malumlarınızca yakın bir zamanda Tarsus Sarıulak Zeytinimiz Coğrafi İşaretle tescilledik. Tarımsal ürünlerimizin markalaşması konusundaki bu tür faaliyetlerimizi arttırarak sürdürmeye devam edeceğiz.Coğrafi işaret konusunda son derece hassas davranmalıyız. Tarsus'a özgü yöresel değerlerimiz ortaya çıkararak coğrafi işaret tescil sayımızı ve tescilli işaretlerimizin kullanımını çoğaltıp marka değerlerine sahip çıkmalıyız.

Bu arada buğday hasatları bölgemizde hızlı bir şekilde devam etmektedir. Üreticilerimize bereketli ve bol kazançlı bir mahsül sezonu diliyorum. Diğer bir konuda Pamuk. Bu yıl pamuk ekili alanlarımız da gerek bölgemizde gerek ülke genelinde ciddi bir artış oldu. Beyaz Altın'a bu dönüş son derece sevindirici.

Kıymetli Arkadaşlarım,

Meclis Başkanımın da ifade ettiği gibi, burası mutfak. Biz sorunlarımıza, sorularımıza burda cevap arayacağız, burda cevabı bulacağız. Biz konuşursak, iletişimimizde olgunluk içinde hoş görü çerçevesinde kaynaşırsak gücümüz her şeye yeter.Konuşan, sesi çıkan bir meclis olacağız.Biz"Başarı birlikte kazanılır" diyerek çıktığımız bu yolda hiç birimiz hiç bir menfaat gözetmeksizin çalışıyoruz. Çalışacağız da. Tarsus Ticaret Borsası olarak bizler , üyelerimizin de verdiği güç ve destekle  , ortak akıl doğrultusunda yaratıcı düşünce ve yeni açılımlar üretebilmenin öneminin bilincindeyiz.Amacımız üyelerimize kaliteli ve gelişimlerine destek olacak hizmet sunmak ve kentin gelişimine katkı sağlamak adına misyon ve vizyonumuz doğrultusunda çalışmalarımıza devam etmektir.

Değerli Meclis Üyeleri,

Burada bir noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum.Mehmetçiklerimiz biz rahat rahat uyurken , ticaretimizi yaparken Onlar, hain plan ve eylemleri gerçekleştirmek isteyen terör odaklı girişimlerde bulunanlara karşı başarıyla yürüttükleri operasyonlarla Dünyaya bir kez daha Kahraman Türk Ordusunun gücünü hatırlatmaktadır. Bu operasyonlarda belkide en önemli olan Ordumuzun kendi ürettiği, yerli malı olan mühimmatları ve silahları kullanmasıdır.Bu vesileyle bu operasyonu gerçekleştiren kahraman ordumuzla ne kadar gurur duysak azdır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.   Değerli Meclis Üyeleri,

Son bir hatırlatmayla konuşmamı tamamlamak istiyorum.

Az önce pamuk alanlarında artış var demiştim. Borsamıza ait Tarsus'ta üretimi yapılan Çekirdekli Pamuk ile ilgili olarak Randıman ve Fire Oranları konusunda yeniden bir düzenleme yapılması gerekiyor. Bu konuda komisyonlarımıza gerekli bilgiler genel sekreterliğimizce bildirildi. Mayıs ayı başında da Pamuk Sorumlu Denetçi Sınavı Türkiye de sınav merkezi olarak Borsamızda yapıldı. Yöresel ürünlerimize sahip çıkacağız dedik, bu konuda  5200 Sayılı Kanuna göre kurulan Mersin Hint İnciri Üreticileri Birliği'ne yer tahsisi sağlayarak birliğin merkezini Tarsus'a aldık.Hepimize hayırlı olsun. TOBB Akreditasyon Sistemi kapsamında 2018 yılı Faaliyetleri içinde Haziran Ayı Meclis toplantısında Üst Yönetim Eğitimi olarak "Stres Yönetimi" konulu , Personellere yönelik " Dikkat Eksikliği, Motivasyon ve İletişimin Enerjisi" konulu  eğitimler ile , Temmuz ayı içinde Gazi Antep ve Nizip Ticaret Borsalarında kıyaslama çalışması yapılacak. Tarsus'un tanıtımına, ekonomisine, sosyal hayatına katkı sağlayacak Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu kapsamında bir proje için girişimlerimiz oldu. Başvuru aşamasını tamamladık. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan ve Tarsus İŞKUR Müdürü Kürşat Dal  ile borsa üyesi narenciye, yaş sebze ve meyve konularında sektör temsilcilerinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirdik. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte Mersin Borsa ve TSO'ya ziyaretlerimizi gerçekleştirdik.

Tarsus Sarıulak Zeytin çeşidine ait alınan Coğrafi İşaret ilanı kapsamında tescil edilen logo ile coğrafi işaret ambleminin kullandırılması noktasında önümüzdeki aylarda çalışmalarımız başlayacaktır.

Son olarak Haziran ayının ilk haftasında Borsamız organizasyonunda Müftülüğümüz ile Tarsus Taşobası Mahallesinde iftar yemeği düzenleyeceğiz. Meclis toplantılarımıza katılımınız bize güç veriyor.Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son veriyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Borsanın Olağan Mayıs Ayı Meclis ve Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleşti