Başkan’ın Beyaz Baston Körler Haftası Mesajı

  • 06.01.2019
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, her yıl 07-14 Ocak tarihleri arasında kutlanan Beyaz Baston Körler Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Tüm engelli vatandaşlarımız gibi görme engelli vatandaşlarımızın da yaşamlarını kolaylaştırmak, onlara sahip çıkarak sorunlarına ortak olmanın insani bir görev olduğunun altını çizen Başkan Murat Kaya, “İster sağlıklı ister engelli olsun hepimizin muhtaç olma duygusunu azaltacak hassasiyete uygun davranmamız gerekir. Engellilerin hem kendilerine hem de topluma faydalı, üretken ve bağımsız bireyler olarak topluma kazandırılması noktasında hepimizin büyük sorumluluğu bulunmaktadır.

Dolayısıyla görme engelli vatandaşlarımızın da engelsiz bir hayat sürmeleri toplum olarak bizlerin elindedir. Bu açıdan gerek bireysel gerekse de kurumsal olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında olmaya özen göstermekteyiz. Toplum olarak; diğer engelli vatandaşlarımızla birlikte, görme engelli vatandaşlarımıza karşıda aynı hassasiyet çerçevesinde onların topluma faydalı, üretken ve bağımsız bireyler haline gelmelerine yardımcı olmalıyız.

Beyaz Baston Körler Haftasının engellilerle ilgili hassasiyetleri arttırmasını umut ederek, tüm engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında olduğumuzu yineleyerek, tüm görme engellilerimize ve ailelerine sağlık, mutluluk ve engelsiz bir dünya diliyorum"

Başkan’ın Beyaz Baston Körler Haftası Mesajı