Başkanın 10 Ocak Basın Çalışanları Günü Mesajı

  • 09.01.2019
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Murat Kaya, demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından birinin bağımsız basın olduğunu ifade ettiği mesajında,” Atatürk’ün ‘Basın bir milletin müşterek sesidir’ ilkesinden hareketle, basın mensuplarımız; bizim elimiz, gözümüz, dilimiz ve sesimizdir. “Sözleriyle başladığı mesajına şu şekilde devam etti.

“Günümüzde iletişim, bilgiye erişim ve haber alma kaynakları çeşitlendi, kolaylaştı ve hızlandı. Bilgi ve haber o kadar hızlı yayılıyor ki, toplumsal, siyasi, politik her türlü gelişmeyi dünyanın en uzak noktasında bile olsa anında öğrenebiliyoruz. Gazetecilik mesleği üstlendiği işlev itibarıyla zorluklar ve yokluklar karşısında yıkılmaz, eğilmez bir irade, hak terazisinden sapmayan bir vicdan, yüksek bir karakter gerektirir.Tam bu noktada, hızla yaşanan bu iletişim çağında, doğruların arasından yanlışları temizleyebilecek ve toplumu, milletimizi aydınlatacak tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan basın mensubunun gazetecilik mesleğine olan saygısı, gazetecilerimizin sorumluluğunun üstüne bir sorumluluk daha eklemektedir. Basınımız, bu noktada ne kadar güçlü olursa bizler de yolumuzu o kadar net ve doğru görürüz.

Zor şartlarda haber ve yorumlarıyla toplumu bilgilendiren, demokrasimizin güçlenmesine her zaman katkıda bulunan; kentimizin sorunlarını gündeme taşıyarak, kurumlarımızın çalışmalarına yardımcı olan başta yerel basın çalışanları olmak üzere tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Gazeteciler gününü kutlar, zorlu ve meşakkatli meslek yaşamlarında başarılar dilerim.” dedi.

Başkanın 10 Ocak Basın Çalışanları Günü Mesajı