Başkan Murat Kaya "İstiklal Marşı'mız, bu milletinin kahramanlığının ve mücadelesinin sembolüdür."

  • 11.03.2019
  • tarsustb

İstiklal Marşımızın kabulünün 98.yıldönümünü kutlayan Başkan Murat Kaya, "Kurtuluş Savaşı’nın zor zamanlarında bütün bir millete umut ışığı olacak, Milli Mücadele’nin heyecanını dizelere aktararak, tarihi bir şahlanışın habercisi olan Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. " dedi.

Başkan Murat Kaya, mesajında şu ifadeleri kullandı;

Biz vatan sevgisini imanımızın parçası saymışız. Bu vatan evladının uğrunda canını feda etmeye koştuğu  bu topraklar için dökülmüş kanlar, tüm tarihimizin örtüsüdür.

İstiklal Marşı'mız, vatan toprakları uğruna hiç çekinmeden göğsünü siper, canını feda eden bir milletinin kahramanlığının ve mücadelesinin sembolüdür.

Mehmet Akif Ersoy'un mısralara döktüğü

" Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ? 

Şühedâ fışkıracak, toprağı sıksan, şühedâ! 

Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Huda, 

Etmesin tek vatanımdan beni dünyâ da cüdâ" sözleri milli mücadele ruhunu, Milleti’mizin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkumuzu en güzel biçimde yansıtarak, tüm dünyaya seslenişimiz olmuştur.

Bu duygularla , Milli mücadelenin büyük Önderi  Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimiz ve İstiklal mücadelemizi destansı ifadelerle kaleme alarak ölümsüzleştiren Mehmet Akif Ersoy’u saygı ve şükranla anıyorum.” İfadelerini kullandı.

Başkan Murat Kaya "İstiklal Marşı'mız, bu milletinin kahramanlığının ve mücadelesinin sembolüdür."