BORSA “İHRACAT TAKIMI” FOOD CITY MOSKOVA FUARINDA

  • 15.04.2019
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası dış ticaret heyeti “İHRACAT TAKIMI” Moskova’ya gidiyor.

Borsanın 2 yıldır sürdürdüğü Ticaret Bakanlığından destekli Uluslararası Rekabetin Geliştirilmesi -URGE Projesi kapsamında yer alan URGE – İhracat Takımı grubu, tropikal, ıtri, yaş meyve sebze ve gıda sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcileri ile birlikte 15-19 Nisan 2019 tarihleri arasında önce FOOD CITY MOSKOVA fuarına katılacak, ardından Rusya da sektör temsilcileri ticaret heyeti ile BtoB görüşmeleri sağlayacak.

Son gün Moskova Ticaret Odasında Rus ve Türk İş Adamları Birliğinde Türkiye – Rusya ticareti konusunda ikili görüşmeler sağlayacak Borsa ticaret heyeti 19 Nisan 2019 günü dönmüş olacak.

Başkan Murat Kaya gerçekleştirilecek ticari görüşmelerde amacın İhracatı arttırmak olduğuna değinerek Borsa URGE grubunun dış pazarlarda etkinliğini arttırarak Tarsus’un ihracat kapasitesini arttırmayı hedeflediklerini ifade ettiği açıklamasında, “URGE projemize başladığımız 20 üyemizin içinde ihracat yapmayanlarda vardı. Projenin ilk yılında Almanya Berlin’e ve Türk Alman Ticaret Odasına gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde ikili görüşmelerimiz olmuş aynı yılın sonunda hem ihracat yapmayan URGE üyemiz ihracat yapar hale gelmiş hem de URGE grubundaki üyelerimizin ihracatı bir önceki yıla oranla 15 milyon dolardan 26 milyon dolara yükselmiştir. Özellikle yaş meyve-sebze ihracatının sıkıntılı bir süreçte olduğu RUSYA pazarında yerinde görerek, sıkıntıları yerinde tespit etmek amacındayız. Biz Ülkemizin ihracat hedeflerine bu proje ile sağlanacak katkıya aracılık yapmaktan fazlasıyla memnunuz. Üyelerimizin projeye inançları tam. Hedeflerimizi, faaliyetlerimizi, ürünlerimizi hep birlikte tespit ediyoruz.

Ülke ve Tarsus ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inandığımız bu projemizde hedefimiz mevcutta ihracat yaptığımız ülkelerde yaşanan sıkıntıları, sorunları aşmanın yollarını aramak olacak. Biz üretimimize, ürettiğimizin kalitesine güveniyoruz.” dedi.

BORSA “İHRACAT TAKIMI” FOOD CITY MOSKOVA FUARINDA
BORSA “İHRACAT TAKIMI” FOOD CITY MOSKOVA FUARINDA
BORSA “İHRACAT TAKIMI” FOOD CITY MOSKOVA FUARINDA