Başkan Murat Kaya; "19 Mayıs 1919" 100. Yılın Kutlu Olsun

  • 17.05.2019
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya , 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında “19 Mayıs 1919 Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” diyen bir liderle birlikte yürüyen bir halkın kurtuluş mücadelesine başlama zamanıdır." ifadesinde bulundu.

Tarihi boyunca bağımsız yaşamış bir milletin dünya üzerindeki varlığını kayıtsız şartsız egemenliğine olan bağlılığını  tüm yoksulluğa ve yokluğa rağmen yediden yetmişe, kuzeylisi güneylisi, doğulusu batılısı, her kesim insanın onur mücadelesine katkı verdiği bu eşsiz birlikteliğin dünyada eşi benzeri olmadığını belirten Başkan Murat Kaya "Bağımsızlığımızın nasıl elde edildiğini, hangi zorluklarla kazanıldığını herkesin bilmesi gerekir. Milli mücadeledeki inanç, birlik, beraberliğin her zaman örnek alınarak, aynı kararlılıkla sürdürülmesi ülkemizin başarıya ulaşmasında en büyük etken olacaktır. Gençlik, bir milletin geleceğidir. Gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler, ancak o zaman geleceğe güvenle bakabilirler."

Mesajında gençlere de seslenen Başkan Murat Kaya;

"Yüz yıl önce Samsun’dan filizlenen bağımsızlık ve egemenlik aşkı ilelebet sönmeyecek, Gençlerimiz, vatan aşkıyla yanan o şanlı bedenlerin açtığı kahramanlık yolunda durmadan yürüyecektir. Cumhuriyet nice 100 yıllar daha yaşayacak, bu bayrak asırlar boyu şerefle dalgalanmaya devam edecektir. Ülkemiz için potansiyel iç ve dış tehlikelere karşı her zaman uyanık olmak gençlerimizin asli görevidir. Vatanın bağımsızlığı tehlikesi söz konusu olduğunda, tıpkı kurtuluş savaşımızda olduğu gibi, her türlü farklılıklarımızı tıpkı renklerin uyumu gibi birleştirip yine tek yürek olabilmeliyiz. Bunun bozulmasına da başta gençlerimiz olmak üzere bu millet fırsat vermeyecektir. 

Sevgili gençler,

Büyük önderimiz Atatürk'ün sizlere armağan ve emanet ettiği bugünün ruhunu asla unutmayın. Sizler bu emaneti en iyi şekilde muhafaza edecek ve koruyacaksınız. Bundan hiç birimizin kuşkusu yok."

Sözlerimi Atatürk'ün veciz bir sözü ile tamamlamak istiyorum “Gençler! Vatanın bütün ümit ve istikbali, siz genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır. Sizler, yani Yeni Türkiye'nin genç evlatları, yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla ve asla yorulmazlar".

Gençlerimizin durmadan yorulmadan çalışacağına olan inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, 100. yılında başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”

Başkan Murat Kaya; "19 Mayıs 1919" 100. Yılın Kutlu Olsun