Borsa Avrupa Birliğinde Tarsus'u Tanıtacak

  • 12.06.2019
  • tarsustb

 

Avrupa Birliği tarafından IPA II programı içinde Türkiye ile ortak olarak finanse edilen, TOBB ve Avrupa Odalar Birliği (EUROCHAMBRES) tarafından yürütülmekte olan Türkiye-AB İş Diyaloğu (Turkey-EU Business Dialogue  – TEBD) projesi kapsamında gerçekleştirilecek “AB Müktesebatı Uyum Çalışmaları” eğitime Tarsus Ticaret Borsası’da kabul edildi.

Proje hakkında açıklamada bulunan Başkan Murat Kaya ;

” Türkiye-AB İş Diyaloğu (TEBD) projesinin nihai yararlanıcı kuruluşu çatı örgütümüz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince yürütülen Türkiye-AB İş Diyaloğu projesinin ana amacı; AB ve Türk iş dünyası topluluklarının entegrasyonunu teşvik etmek, AB’nde ki potansiyel fırsatları ve zorluklar hakkında daha güçlü bir farkındalık sağlamak, AB ile Türkiye arasında her iki taraf için de olumlu ve kalıcı sonuçlara yol açacak yapıcı bir özel sektör diyalogu geliştirilmesini sağlamaktır.

Bu noktada üst çatı örgütümüz TOBB’ne bağlı Avrupa Birliği Dairesi  tarafından Türkiye’de bu projeye dahil edilecek 25 uzmanın seçimleri tamamlanmış olup, Tarsus Ticaret Borsası da uzman personeli ile projeye dahil edilmiştir.

Bu projeye seçilen uzman personelimiz AB Müktesebatı Uyum Çalışmaları eğitimi kapsamında “Tarımsal Gıda Ürünleri”, “CE İşareti Kapsamındaki Endüstriyel Ürünler” ve “Sürdürülebilir Üretim ve Ticaret ” konularında eğitim alacak olup, eğitimin tamamlanmasına müteakip AB üyesi ülkelerinden gelecek uzmanlarla firmalarımızın ihtiyaçları olan bilgi ve danışmanlığı yapacaklardır.

Böylece eğitim kapsamındaki konularda firmalarımızın AB mevzuatına uygunlukları değerlendirilmiş olacaktır.

Tarsus’un böyle bir proje kapsamında temsil edilmesi ile tarımsal, endüstriyel ürünlerimizin AB ‘de görünürlülüğü, tanınırlığı ve Tarsus Markası’nın bilinilirliği sağlanmış olacaktır. “

 

Borsa Avrupa Birliğinde Tarsus'u Tanıtacak