Karabük KÜSİ'den Borsaya Ziyaret

  • 26.06.2019
  • tarsustb

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı koordinatörlüğünde Karabük Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Kurulu ( KÜSİ )  Tarsus Ticaret Borsasını teknik gezi ve inceleme programı kapsamında ziyaret etti.

Sektörel gelişimin ve çeşitliliği sağlanması, diğer bölgelerdeki, başarılı örneklerin incelenmesi, Karabük'te uygulanması ve tecrübe paylaşımı amacıyla gerçekleştirilen teknik gezi ve inceleme heyetinde Karabük Valiliği Özel Kalem Müdürü Sn.Mustafa Cücü , Karabük Valiliği Basın Ve Halkla İlişkiler Müdürü Sn.Bilal Yatmaz, Karabük İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sn.Mehmet Uzun, Karabük İşkur İl Müdürü Sn.Coşkun Güven, Karabük Sanayi Teknoloji İl Müdürü Sn.Selahattin Emirsüleymanoğlu, Karabük Kosgeb İl Müdürü Sn.Serhat Saygın, Karabük Esnaf Odaları Birliği Genel Sekreteri Sn.Hasan Şahin, Karabük Üniversitesi Küsi Temsilcisi Prof. Dr. Halil Demir, Karabük YDO Koordinatörü Sn.Sakin Eren, Karabük YDO Personeli Halil Köroğlu Tarsus Ticaret Borsasını ziyaret etti.

Başkan Murat Kaya'ya heyetin ziyaretinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Seçer, Meclis Başkan Yardımcısı Fatma Temel ile Genel Sekreter Hasan Şanlı eşlik etti.

Borsa Başkanı Murat Kaya Karabük KÜSİ heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, " Önemli projeler üreten, Tarsus ve bölgemiz için büyük önem arz eden konuları yakından takip eden  bir kurum olarak; bizim de bir gözümüz piyasalardaki ticaret ortamında, bir gözümüz ekonomik kalkınmaya değer sağlayacak konularda.Borsamız 70 yıla yakın tarihi ile Tarsus'un ve bölgenin tarım ticareti ile ekonomisinin itici gücü olmuştur. Bugün Borsamız, 30 bin metrekarelik alanda 2 bin 500 ton kapasiteli sıfır ve -18 derece soğuk hava depoları, her biri 500 tonluk 14 adet yatay depoları, üyelerinin ihtiyacına cevap veren büroları, kantar hizmeti ile teknik alt yapı, ergonomi, çalışma ortamı , çağa uygun elektronik ve dijital iletişimden, laboratuar alt yapısına ve elektronik satış salonuna kadar her türlü donanıma sahip bir çok il borsasından daha yüksek işlem hacmi ile hizmet vermektedir.Tarsus dışında hiç bir yerde 65 çeşit tarım ürününün üretimi gerçekleşmemektedir. Tarsus, gerek verimli arazileri, gerek tarıma dayalı sanayinin ham maddesini karşılayacak gücü ve gerekse yetişmiş genç nüfusu ile bölge ekonomisinin can damarlarından biridir.Mersin ilinin 6 milyar TL'lık gayri safi tarımsal üretimin % 30 'u Tarsus tarımından sağlanmaktadır." diyerek Tarsus ve Borsa hakkında bilgiler verdi.

Ziyaretin sonunda ; Karabük Valiliği Özel Kalem Müdürü Sn.Mustafa Cücü ile Karabük YDO Koordinatörü Sn.Sakin Eren ziyaret anısına, Başkan Murat Kaya'da KÜSİ ziyaretinin anısına içinde Tarsus Sarıulak Zeytinyağı bulunan hediye takdiminde bulundu.

Karabük KÜSİ'den Borsaya Ziyaret
Karabük KÜSİ'den Borsaya Ziyaret
Karabük KÜSİ'den Borsaya Ziyaret
Karabük KÜSİ'den Borsaya Ziyaret
Karabük KÜSİ'den Borsaya Ziyaret
Karabük KÜSİ'den Borsaya Ziyaret
Karabük KÜSİ'den Borsaya Ziyaret