Borsa Üye Ziyaretlerinde; Titizler Tarım

  • 26.07.2019
  • tarsustb

Üye ziyaretleri kapsamında edinilen fikirlerle ziyaret yolculuğuna devam eden Tarsus Ticaret Borsası , ziyaretler kapsamında üyelerinin dileklerini , tavsiyelerini dinliyor , birlikte hareket etmenin ekonomiye ve ticarete kazandıracağı fikirleri paylaşıyor.

Borsa üyelerini yerlerinde ziyaret etmek, sorun ve isteklerini dinlemek ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak amacıyla gerçekleştirilen bu  ziyaretler kapsamında Borsa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Seçer, Meclis Başkan Yardımcısı Fatma Temel,  Genel Sekreter Hasan Şanlı ve Yönetici Asistan Ezgi Fındık Güngör 'den oluşan ziyaret heyeti TİTİZLER TARIM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ - Celal TİTİZ ve İlhan TİTİZ'e ziyarette bulundular.

1996 yılından bu yana genişleyen ticaret yelpazesi ile sektöründe profesyonelleşen Titizler Tarım , Tarsus'a olduğu kadar Çukurova bölgesine de  hizmet vermektedir.

Yeni yatırımları ile sektöründe rekabetçiliği tetikleyen, destekleyen firma hasat dönemi yaklaşan mısır ve soya için hazırlıklara başladıklarını ifade etti.

Celal Titiz, bölgede tarla tarımından bahçe tarımına doğru bir kayma olduğuna değindiği ziyarette, sektörlerinin bu değişimden etkilenmediğini ifade etti.

İlhan Titiz, sektörlerinin girdileri olan tarımsal ürünlerin üretim sürecinin uzun olması nedeniyle ortalama bir yıl boyunca süren bir nakit döngüsünün olduğunu, bu süre zarfında üretimde yaşanacak dalgalanmalar, risk ve belirsizlikler, iklimden, bitkisel hastalıklardan etkilenmeler gibi faktörlerin sektörü yakından ilgilendirdiğine değinerek, bölge ve ülke'nin arz - talep dengesinin çok iyi takip edilmesi gerektiği ifadesinde bulundu.Borsanın bu konuda hasat dönemleri öncesi yayınladığı ürün raporlarının içeriğine de değinen İlhan Titiz, bu raporlarda yer alan konuların , bilgilerin iyi analiz edilmiş veriler olduğunu da sözlerine ekledi.

Borsa olarak yapımına başlanan lisanslı depo hakkında bilgi veren  Başkan Yardımcısı Ali Seçer, lisanslı deponun tamamlanması ile yıllık 1 milyar TL'lık bir işlem hacminin Tarsus Ticaretine kazandırılacağından bahsetti. TOBB iştirakli Türkiye Ürün İhtisas Borsası A.Ş.'nin (TÜRİB) de ortağı olan Borsanın bu kapsamda TÜRİB yetkili acentesi olduğunu kaydeden Seçer, TÜRİB Acentesi olarak kayıtlar için Borsada yeterli teknolojik alt yapının hazır olduğunu, bu kapsamda hızlı bir şekilde tüm yatırımcıların, üreticilerin TÜRİB'e kayıt olmaları için davette bulundu.

 

Borsa Üye Ziyaretlerinde; Titizler Tarım
Borsa Üye Ziyaretlerinde; Titizler Tarım
Borsa Üye Ziyaretlerinde; Titizler Tarım