Başkan Murat Kaya, 24 Kasım Öğretmenler Gününü Kutladı

  • 22.11.2019
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, öğretmenlerin tarih boyunca ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar sevginin ve barışın öncülerini olduğunu söyledi.

Başkan Murat Kaya, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında

Ulu Önder Atatürk "Öğretmenler, Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister"  sözüyle öğretmenlerimize ve eğitim sisteminin hedefini açık bir biçimde tanımladığını ifade etti.

Eğitim camiasında çalışan biri olarak, insan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen, idealizmlerini asla kaybetmeyen, dünyadaki gelişmelere yabancı kalmayan öğretmenlerin güçlü Türkiye için güçlü nesiller yetiştireceğine yürekten inandığını belirten Başkan Murat Kaya “Her meslek özel ama öğretmenlik çok daha özel bir meslek. Çünkü anne ve babalar, öğretmenlere en değer verdikleri varlıklarını yani çocuklarını emanet ediyorlar. Öğretmenler, ülkemizin geleceğinin mimarları, rol modelleri ve en önemlisi de orası uzak, burası kötü demeden yurdun dört bir yanında en zor koşullarda görev yapıyorlar” dedi.

Eğitimin bir toplumun temelini oluşturan, devamlılığını sağlayan, gelişmesinde rol alan en önemli faktör olduğunun altını çizen Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya “Geçmişte olsun, günümüzde olsun, toplumlar eğitim sayesinde başarıya ulaşmış, bu sayede belirli medeniyet seviyesinde yol almışlardır. Çocuklarımızı, yani geleceğimizi emanet ettiğimiz, her şartta ve her koşulda insan yetiştirmeyi amaç edinen, hiçbir zorluktan kaçınmayan, gerekirse bu yolda canını ortaya koyan, bilimin ve aydınlık düşüncenin mimarları değerli öğretmenlerimizdir.

Son derece saygın ve önemli bir mesleği yerine getiren, başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere, en zor şartlarda bile ülkemizin her köşesine ulaşarak geleceğimizi aydınlatan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.” ifadesini kullandı.

Başkan Murat Kaya, 24 Kasım Öğretmenler Gününü Kutladı
Başkan Murat Kaya, 24 Kasım Öğretmenler Gününü Kutladı