Kadınlara Yönelik Şiddete HAYIR

  • 25.11.2019
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, kadına şiddete hayır demeye gerek kalmayacak bir dünyada yaşamak istediklerini söyledi.

Başkan Murat Kaya, 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü münasebetiyle yaptığı açıklamasında “Kadınlara yönelik her türlü şiddetin, yaşam hakkını tehdit eden, temel bir insan hakkı ihlali olduğunu biliyoruz. Kadına yapılan her türlü şiddeti kınıyoruz. Kadına yönelik şiddetle mücadelede biz de varız” dedi.

Baskının ve şiddetin her türlüsüne karşı olduklarının altını çizen Başkan Murat Kaya “Dünya üzerinde kadın ve erkeğin birbirlerinin desteklerine ihtiyacı vardır. Birbirimize düşman gibi bakmaktan vazgeçip, kadın ya da erkek olmaktan vazgeçip, insan olalım. Peygamber Efendimiz, insanlık âleminin olmazsa olmazı konumunda olan kadına gereken değeri ve önemi vermiş, kadını onurlu bir kul, salih bir insan, kendisi ile cennetin kazanıldığı bir anne, güven ve huzura erişilen bir eş, adalet ile davranılması gereken bir evlat olarak görmüştür” ifadesini kullandı.

Kadınlara Yönelik Şiddete HAYIR