Tarsus Ticaret Borsası Baltık Ülkeleri İle İşbirliğinin Temelini Atıyor

  • 23.01.2020
  • tarsustb

Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi kapsamında 27-31 Ocak 2020 tarihleri arasında, Oda / Borsa temsilcilerine yönelik olarak Letonya (Riga) ve Estonya (Tallinn) Odalarına düzenlenecek olan "Türkiye ve Baltık Ülkeleri Arasında İşbirliğinin Geliştirilmesi" konulu çalışma ziyaretine Tarsus Ticaret Borsası'da seçildi.

Borsa Başkanı Murat Kaya, Türkiye ve Baltık Ülkeleri Arasında İşbirliğinin Geliştirilmesi" konulu Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi kapsamında Borsanında yer almasının sevindirici bir gelişme olduğunu kaydettiği açıklamasına şöyle devam etti.

"Türkiye-AB İş Diyaloğu (TEBD), Avrupa Birliği tarafından Türkiye ile ortak olarak finanse edilen bir projedir. TEBD faaliyetleri Avrupa ve Türk Ticaret ve Sanayi Odaları aracılığıyla yürütülüyor. Projenin genel hedefi, Türk Oda/Borsa yapıları ile AB'deki meslektaşları arasındaki karşılıklı bilgi ve anlayışı güçlendirmek, böylece AB ve Türk iş dünyasının entegrasyonunu teşvik etmektir. Bu çalışma ziyaretinin genel amacı, oda ve borsalarımıza bağlı üyelerimizin Türkiye ile Baltık Devletleri arasındaki ticari işbirliği ve fırsatlardan üyelerimizin nasıl faydalanabilecekleri konusunda daha iyi bir anlayış edinmelerini sağlamaktır. Bu noktada ; TEBD projesi, AB ve Türkiye arasında her iki taraf için olumlu ve kalıcı sonuçlar doğuracak yapıcı bir özel sektör diyaloğunu teşvik etmeyi hedefliyor.

Çalışma heyetini, Eurochambres seçmektedir. TOBB'ne bağlı oda ve borsaların başvuralı içersinden Eurochambres’in seçtiği 12 kişi arasında Tarsus Ticaret Borsası'nında seçilmiş olması bölgemiz açısından son derece olumlu bir gelişmedir."

"Tarsus Ticaret Borsası'nı Türkiye ve Baltık Ülkeleri Arasında İşbirliğinin Geliştirilmesi projesinde Borsa Dış Ticaret Uzmanı Pınar Alegöz temsil ederek  katılacağı çalışma ziyareti ile Baltık Ülkeleri’ne Türkiye pazarını ve fırsatlarını tanıtma, gelecekteki işbirliği için temel atma, Tarsus ve Tarsus Ticaret Borsası’nı da tanıtma imkanı bulacaktır." dedi.

 

 

 

Tarsus Ticaret Borsası Baltık Ülkeleri İle İşbirliğinin Temelini Atıyor
Tarsus Ticaret Borsası Baltık Ülkeleri İle İşbirliğinin Temelini Atıyor