Tarsus, Irak Temasında

  • 20.02.2020
  • tarsustb

Tarsus, Irak Temasında

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nevaf Kılıç ve beraberindeki heyet Tarsus Ticaret Borsası'nı ziyaret etti

Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya ve yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu ziyarette, ticari iş birliği ve yatırım imkanlarına ilişkin karşılıklı görüş alış verişi yapıldı.

Başkan Murat Kaya , ziyaretten dolayı heyete teşekkür ederek, Borsanın organizasyon yapısı, üye sayısı ve profili, öne çıkan sektörler, yürütülen çalışmalar ve gerçekleştirilen faaliyetler ile Tarsus'un sosyal ve ekonomik durumu hakkında bilgiler paylaşarak ihracat odaklı Borsanın URGE projesini paylaştı.

TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, Tarsus ile Irak arasında ticari bir köprü oluşturmak istediklerini belirterek, derneğin yurt içi ve yurt dışı temsilcilikleri, yurt içi ve yurt dışında düzenledikleri faaliyetlere ilişkin bilgi sundu. Ticaret Borsasının önemli bir partner olduğundan bahisle, iş dünyası için ortak çalışmalar yapılmasının arzu edildiğini belirtti.

Dernek tarafından düzenlenen ve planlaması yapılan iş forumu, yatırım ve ticaret zirvesi gibi etkinlikler hakkında da bilgi veren Kılıç, önümüzdeki aylarda planlanan faaliyetlere, Tarsus'taki  iş insanlarını davet ettiklerini söyledi.

Başkan Murat Kaya, Tarsus'un Iraklı iş insanları için en yakın ticaret merkezi olduğunu Mersinin tarımsal gücünün lokomotifi olan kentin hazır bir pazarı bulunduğunu kaydettiği ziyaret karşılıklı fikir alışverişleri ile devam etti.

Tarsus, Irak Temasında
Tarsus, Irak Temasında