Tarım Bakanı Sn. Pakdemirli'ye Tarsus Anlatıldı

  • 04.06.2020
  • tarsustb

Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Dr. Bekir PAKDEMİRLİ, Birlik Başkanımız Sn. M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU ve 365 Oda/Borsa Yönetim Kurulu Başkanının katılımıyla gerçekleşen webniar üzerinden yapılan toplantıya katılımcı olan Başkan Murat Kaya, "Salgın nedeniyle, yaşadığımız bu zorlu süreci atlatmak için elimizden geleni yapacağız ve bugünleri el birliği ile aşıp, ülkemizin geleceği için hep birlikte çalışmaya, üretmeye ve fayda sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Borsa Başkanı Murat Kaya Bakan Pakdemirli' ye son zamanlarda bölgede yaşanan sorunları iletti.

Toplantıda Covid - 19 salgının ekonomiye, ticarete ve tarıma yansıyan etkileri değerlendirildi.

Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya, yapılan toplantıda söz alarak; salgının bütün dünyada sosyal ve  ekonomik hayatı büyük oranda etkilediğini belirterek, ülkemizde de bu salgının daha az hasarla atlatılması için canla başla mücadele edildiğini , bu anlamda gerek toplum sağlığı, gerek sosyal hayatın düzene girmesi ve gerekse ekonominin geleceği için alınan tedbirlerin karşılığının alınacağını kaydetti.

NARENCİYE'YE DESTEK

Borsa Başkanı Murat Kaya , geçen hafta içinde Tarsus bölgesinde  Narenciye ürünlerinde sıcaktan ve rüzgardan kaynaklanan ürün kaybına değinerek TARSİM  sigortası kapsamında üyelerden gelen sıkıntı ve talepleri sayın Pakdemirli’ye aktardı.Son 5 yıldır bazı ürün desteklerinde hiç artış yapılmadığına da değinerek, salgında tarımsal üretimin öneminin bir kez daha net bir şekilde anlaşıldığını, desteklerin arttırılmasının üretici açısından çok önem arz ettiğini de kaydetti.

AGROPARK'A KAMU YARARI

Konuşmasında, tarımsal ürünlerin İhracatında navlun (nakliye) desteği talebini yineleyen Başkan Murat Kaya, Mersin İl'i Oda/Borsalarının taleplerinin de ortak talepleri olduğunu, Mersin Agropark AŞ'nin işletme bölgesinin kamu yararına alınması konusunda Tarım Bakanlığının kararını beklediklerini yineledi.

TTBLİDAŞ'ın AÇILIŞINA DAVET

Son olarak Sayın Bakan Pakdemirli'ye ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile 365 oda Borsa Başkanlarına Tarsus Ticaret Borsası Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş açıldığını, kısa zamanda alıma başlayacağını kaydettiği konuşmasında Bakan Pakdemirli'yi ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile 365 oda Borsa Başkanlarını yapacakları açılışa davet etti.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Murat Kaya , geçen günlerde Bakan Albayrak'la katıldığı toplantıda Borsa üyelerinden gelen ve ilettiği taleplerden SGK prim, teşvik, destek indirimlerinden yararlanma başvuru süresinin ertelenmesi ile ilgili ve sigortalı çalışan 65 yaş üzerinin sokağa çıkma yasaklarından muaf tutulması ile yine Sayın Pakdemirli'den de Yağlı tohumlar desteklerinin ödenmesi ile ilgili taleplerinin gerçekleşmesinden ötürü, Bakanlara ve büyük  emeği olan Sayın Hisacıklıoğlu'na teşekkür etti.

 

 

Tarım Bakanı Sn. Pakdemirli'ye Tarsus Anlatıldı
Tarım Bakanı Sn. Pakdemirli'ye Tarsus Anlatıldı