Borsa, Pandemi'de Başarı Hikayesini Yazdı

  • 09.06.2020
  • tarsustb

Borsa, Pandemi'de Başarı Hikayesini Yazdı

Tarsus Ticaret Borsasının lokasyonun da kurulan  40 bin ton kapasiteli Lisanslı Depoculuk tesisi devreye alındı.

Tarım ürünleri ticaretinin kolaylaştırılması, geliştirilmesi ve bölge tarımına katma değer sağlanması amacıyla bir süre önce Tarsus Ticaret Borsası tarafından başlatılan Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk çalışması tamamlandı.

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya, Borsa tarafından bölgeye kazandırılan 40 bin tonluk alım merkezinin hayırlı olması temennisinde bulunarak  " Lisanslı depomuz çiftçilerimize birçok avantaj sağlıyor. Her şey üreticinin yararına. Çiftçimiz, ürününü istediği zaman satabilir. Tüm çiftçilerimize bol verimli bir sezon diliyorum. " dedi.

Bir Başarı Hikayesi PANDEMİ'de Yazıldı.

Pandemi salgını sürecinde inşaatına ve tesisin bitirilmesi yönünde yatırımına hız kesmeden devam eden Borsa, Pandemi'de Başarı Hikayesini yazan örnek kurum olarak öne çıktı.

"Önümüzdeki süreçte gıdayı üreten ve ona sahip olan dünyaya hükmedecek" diyen Başkan Murat Kaya "Pandemi sürecinde dahi lisanslı depolarımızın hasat sezonuna kavuşturulması için çalışmalarımıza ara vermedik.Allah'a çok şükür ülkemiz kendisine yeten gıdayı üretiyor. Bu süreçte Borsamız bir başarı hikayesini de yazmış oldu."

Pazartesi itibarı ile buğday alımlarına başlayan Tarsus Ticaret Borsası Lisanslı Depolarının ( TTBLİDAŞ) 6 ay gibi kısa bir zaman zarfında tamamlandığının ve pandemiye karşı yeni başarı hikayesi yazdıklarına vurgu yapan Borsa Başkanı Kaya,   "Bu süreçte Ülkemizdeki birçok kurum Pandemi Sürecini atlatmak için bir çok çalışma gerçekleştirirken Borsa olarak bizlerde bundan yaklaşık 6 ay önce inşaatına başladığımız LİDAŞ'ı yeni normalleşme sürecinin başladığı bu günlerde faaliyete geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 

40 BİN TON KAPASİTE

Başkan Murat Kaya, "İnşallah tüm amacımız önce bölgemizde sonra ülkemizde kaliteli yüksek verimin gerçekleşmesini sağlamak, ve bunun için Borsa olarak elimizden gelen tüm çabayı göstermek, üreticilerimize rehberlik, tüccarlarımıza danışmanlık hizmeti verebilmektir.Buradaki bir diğer amacımız ise tarımın  ticaretini kolaylaştırıcı önlemleri sağlama olacaktır.40 bin ton kapasiteye sahip tesisimiz, 8 bin metrekarede kurulmuş olup, idari binası laboratuarı, siloları ile tüm altyapısı dahil toplam 15 milyon TL'sına mal ettik.

İşte gördüğünüz gibi lisanslı Depolarımızdan hem üreticilerimiz , hem de tüccarlarımız faydalanacak.Akabinde de Sanayicilerimiz faydalanacaktır.

İyi bir hizmet,  iyi bir yatırım olduğunu düşünüyorum. Burasının Başta borsamız olmak üzere tüm bölge üreticilerine hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Bunun yanı sıra, lisanslı deponun stopaj, nakliye desteği, analiz desteği gibi avantajları var. Üreticilerimiz, tüccarlarımız, bölgemize yetecek kapasitede lisanslı depomuz var ve ürününüzü lisanslı depoya getirin.Emeğe geçen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Borsa, Pandemi'de Başarı Hikayesini Yazdı
Borsa, Pandemi'de Başarı Hikayesini Yazdı
Borsa, Pandemi'de Başarı Hikayesini Yazdı
Borsa, Pandemi'de Başarı Hikayesini Yazdı
Borsa, Pandemi'de Başarı Hikayesini Yazdı