Tarsus Yeryüzü Pazarı 18 Ekim’de Açılıyor

  • 13.10.2020
  • tarsustb

Tarsus Yeryüzü Pazarı 18 Ekim'de Kubat Paşa Medresesi önünde açılıyor.

Pazar, iyi, adil ve temiz üretim yapan bölge yerli üreticilerinin ürünlerini tüketicilerle buluşturacak.

Türkiye'nin 4'üncü, dünyanın ise 70'inci "Yeryüzü Pazarı"  hareketliliği buluşturmak için gün sayıyor.

Tarsus Belediyesi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus Ticaret Borsası, Tarsus Ziraat Odası ve Tarsus Slow Food işbirliğinde açılacak Tarsus Yeryüzü Pazarı hızlı yaşam temposuna karşı bir duruş geliştirmek ve yok olmaya yüz tutmuş yerel yeme-içme alışkanlıklarını korumak amacıyla İtalya’da başlatılan Slow Food hareketinin bir parçası. Sağlıklı ve hakkaniyetli beslenme kurallarını hayata geçirmek için kurulan bu pazarlar, iyi, adil ve temiz üretim yapan yerli üreticilerin tüketicilerle buluşmasını sağlamasının yanı sıra yerel gıda kültürlerinin ve biyoçeşitliliğin korunması açısından da önemli bir görev üstleniyor.

Marka Şehir Tarsus İçin İmaj Projesi

Tarsus Yeryüzü Pazarı, Yaşam biçimi açısından kentler arasında temel ortak özellikler bulunmasına rağmen, kentlerin ilk göze çarpan ayrıntıları olan kendi tarihsel, kültürel, ekonomik, ticari ve hatta tarımsal gelişim sürecinde oluşturdukları farklılıkların sergileneceği, bir marka ve imaj projesi .

Yeni normalleşmede,  ekonominin itici gücü yaratıcılık olduğu için yaratıcılığın yaşamadığı kentlerde yaşamayacak. Tarsus Markası ile, Tarsus'un sahip olduğu kültürel, tarihsel, doğal ve toplumsal özelliklerini bütünleştirerek ve diğer şehirlerden ayırt etmek amacıyla kendine özünü destekleyen kültürünü tanıtacak Tarsus'a ve yöreye özgü tatların tüketicilerle buluşturulacağı Tarsus Yeryüzü Pazarı, kentin ve bölgenin uluslararası alanda tanıtımı ve imaj projesi olacaktır.

Tarsus Yeryüzü Pazarı, Tarihi Kubat Paşa Medresesi önünde kurulacak, iyi, adil ve temiz üretim yapan Tarsus’un yerli üreticilerinin ürünleri sergilenecek.

Click the banner to read this article in English or Russian

Tarsus Yeryüzü Pazarı 18 Ekim’de Açılıyor
Tarsus Yeryüzü Pazarı 18 Ekim’de Açılıyor