Başkan Murat Kaya, Beyaz Baston Körler Haftası Mesajı

  • 07.01.2021
  • tarsustb
Beyaz Baston Körler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınlayan Başkan Murat Kaya, " Engelli insanların hayat kalitesini yükseltecek ve kolaylaştıracak faaliyetlerin kurumlar kadar toplum tarafından sürdürülmesi ve desteklenmesi gerekir. " mesajını verdi.
Başkan Murat Kaya, “Her zaman dile getirdiğimiz gibi engelli olmayı hiçbir insanımız kendi isteğiyle seçmemektedir. Hayata tutunma konusunda en güzel örneği gösteren engelli vatandaşlarımız gibi bizlerde yaşamda birer engelli adayıyız. Dolayısıyla görme engelli vatandaşlarımızın da engelsiz bir hayat sürmeleri toplum olarak bizlerin elindedir. Bu açıdan gerek bireysel gerekse de kurumsal olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında olmaya özen göstermekteyiz.
Toplum olarak; diğer engelli vatandaşlarımızla birlikte, görme engelli vatandaşlarımıza karşıda aynı hassasiyet çerçevesinde onların topluma faydalı, üretken ve bağımsız bireyler haline gelmelerine yardımcı olmalıyız.
Beyaz Baston Körler Haftasının engellilerle ilgili hassasiyetleri arttırmasını umut ederek, tüm engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında olduğumuzu yineleyerek, tüm görme engellilerimize ve ailelerine sağlık, mutluluk ve engelsiz bir dünya diliyorum"

Click the banner to read this article in English or Russian

Başkan Murat Kaya, Beyaz Baston Körler Haftası Mesajı