Başkan Murat Kaya 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

  • 03.12.2021
  • tarsustb
Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Murat Kaya mesajında ; “Engelli insanlarımızın sorunları yalnızca kendilerinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, yerel yönetimlerin kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Engelli vatandaşlarımızın ekonomi, eğitim, sağlık ve sosyal alanlarda tüm sorunlarını çözmek ve onları her türlü haklardan yararlandırmak hepimizin bir insanlık görevidir. Engellilerin toplumsal hayata aktif olarak katılımı, tüm toplum için bir mutluluk kaynağıdır. Engellilerin sorunlarıyla ilgili toplumsal duyarlılığın artırılması amacıyla herkes üzerine düşen görevleri yerine getirmelidir.

Engelleri ortadan kaldırmak, engellilerle ilgili bakış açısını değiştirmek, onları toplumda ve hayatın her alanında görmek için engelli olmanıza gerek yok. Bu, bizlerin hem insani görevidir, hem de kurum ve kuruluşlarımızın yerine getirmek zorunda oldukları bir görevdir. Yapmamız gereken dünyayı engelli kardeşlerimiz için kolay yaşanır bir hale getirmek, günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları en aza indirgemek, onların hayata sıkı sıkı tutunmalarını, içlerinde yatan yaşama sevinci, yetenek ve becerilerini ortaya çıkarmalarını sağlamaktır.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde tüm vatandaşlarımızın engellilik konusunda daha sorumlu ve duyarlı olmasını temenni ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza ve vefakar ailelerine mutlu ve engelsiz bir yaşam diliyorum.” dedi.
Başkan Murat Kaya 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.