Borsa'nın Ocak Ayı Meclis Toplantısı, sosyal mesafede fiziki katılımla gerçekleştirildi.

  • 27.01.2022
  • tarsustb
Tarsus Ticaret Borsası’nın Ocak ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkan Yardımcısı Fatma Temel başkanlığında fiziki katılımla gerçekleştirildi.

Fatma Temel, 2021 yılı değerlendirilmelerin yapıldığı Meclis toplantının açılışında yaptığı konuşmasında, her yeni yıl beraberinde yeni umutlar ve beklentiler getirdiğini belirterek “Bizler, 2022 yılına tüm sektörlerde ekonomik döngünün yeniden sağlanacağı bir yıl ümidiyle başladık. Umuyoruz ki, 2022 yılı bizleri, geleceğe daha güçlü şekilde taşıyacak başarılı hamlelerle ilerlediğimiz, bir yıl olacaktır” dedi.

2021-2025 Yılları Startejik Planın 1. Dönem 2021 yılı performansı hakkında meclis üyelerine bilgi aktaran Temel, stratejik planda yer alan 2 amaç altında 5 hedefin gerçekleşme oranının % yüzün üstünde olduğu ifade etti.

Borsa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Seçer ise, Borsa’nın mali yönetimi hakkında Meclis’e bilgi verirken, Ticaret Borsası’nın tasarruf anlayışı içinde gerçekleştirdiği projeler ile çıtasını yükseltmeye devam ettiğini söyledi.

Ali Seçer, 2020 yılında faaliyete giren lisanslı depoculuk hizmetinin son bir yılda geldiği noktadan önümüzdeki günlerde daha da yükseleceğine dikkat çekti.

BAŞKAN MURAT KAYA,"SEKTÖRLERİMİZE DESTEK OLACAK BİRÇOK ÇALIŞMAYA İMZA ATTIK. "
Olağan meclis gündemi değerlendirilmesi ardından Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya da, Yönetim Kurulu olarak son bir yıl içerisinde gerçekleştirdikleri faaliyetlerini özetledi.

Başkan Murat Kaya, sadece ülke olarak değil dünya olarak pandemiden dolayı zor bir yıl geçirdiklerini belirterek, “Ben öncelikle 2022 yılının başarılara imza atılan bir yıl olmasını temenni ediyorum. Sektörlerimize destek olacak birçok çalışmaya imza attık. Covid-19 pandemisinin ikinci yılında da olumsuz etkilerini sürdürdüğü bir dönemde biz de yoğun bir mesai yürüttük, meclisimizden, üyelerimizden gelen sorunlar ve çözüm önerilerini ilgili kurum ve kuruluşlara ilettik, bunların takipçisi olduk, olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Yeni başlangıçlar ve yeni deneyimler edinerek girdikleri 2022 yılının geçmiş yılların yaralarının sarıldığı, salgın hastalığın sona erdiği bir yıl olmasını temennisinde bulunan Kaya

“Gerçekten zor bir yılı geride bıraktık önümüzde kat edilecek çok mesafe ve atılacak çok adım var. Yeni başarı hikayeleri yazmak için küresel manada karşımıza çıkacak tüm fırsatları çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Değerli meclis üyelerim, gerek kentimiz gerek ülkemiz için daha çok çalışmak gerektiğinin sorumluluğuyla 2022 yılı faaliyetlerimizi planladık. Tarsus, bölgemiz ve ülkemiz adına yararlı olacağını düşündüğümüz, bölgenin tanıtımı, üretim potansiyeline ve ihracatına katkı sağlayacak projeler üretmeye, destek vermeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde oturma düzeni oluşturularak gerçekleştirilen Borsa Meclisi’nin Ocak ayı toplantısının dilek ve temenniler bölümünde Meclis Üyeleri sorun ve taleplerini aktardı.

Click the banner to read this article in English or Russian

Borsa'nın Ocak Ayı Meclis Toplantısı, sosyal mesafede fiziki katılımla gerçekleştirildi.
Borsa'nın Ocak Ayı Meclis Toplantısı, sosyal mesafede fiziki katılımla gerçekleştirildi.