Tarsus Ticaret Borsası Şubat Ayı Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi.

  • 24.02.2022
  • tarsustb
Tarsus Ticaret Borsası Şubat Ayı Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi.
Tarsus Ticaret Borsası Şubat Ayı Meclis Toplantısı, Koronavirüs tedbirleri uygulanarak yüz yüze katılımla gerçekleştirildi.
Toplantı, Meclis Başkan Yardımcısı Fatma Temel’in açılış konuşmasıyla başladı.Temel, açılış konuşmasında şunları kaydetti: " Değerli Meclis Üyeleri, Her yeni yıl beraberinde yeni umutlar ve beklentiler getirmektedir. Bizler, 2022 yılına tüm sektörlerde ekonomik döngünün yeniden sağlanacağı bir yıl ümidiyle başladık. Umuyoruz ki, 2022 yılı bizleri, geleceğe daha güçlü şekilde taşıyacak başarılı hamlelerle ilerlediğimiz, bir yıl olacaktır.” Dedi.
Yönetim Kurulu’nun faaliyetleri ile ilgili son gündem maddesinde konuşan Başkan Murat Kaya, konuşmasında aylık faaliyetlerle ilgili bilgi sunarak şu ifadelere yer verdi;
“Değerli Meclis Üyelerimiz, Şubat ayı Meclis toplantımıza hoş geldiniz. Yine yoğun geçen bir ayı geride bıraktık. Bizler, Borsa olarak kentimizi ve ülkemizi ulusal ve uluslararası arenada hak ettiği konuma taşımak için projeler geliştirmeye ve bu projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. 2014 yılında imzacısı olduğumuz Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UNGC) ne ait 2 yıllık 4. Raporumuzu da sunduk. Bu arada 2021 yılı Faaliyet Raporumuz size gönderildi. Meclis Başkan Yardımcımız Fatma Temel gündem maddeleri içinde hem faaliyetlerimiz hakkında sizleri bilgilendirirken hem de TOBB Akreditasyon Sistemi içinde geçen ay yapılan Akreditasyon İzleme Kurulu’muza ait raporları özetledi.
Bende bazı başlıklara değineceğim;
Üyelerimiz ile gerçekleştirdiğimiz istişarelerde ortaya çıkan talepleri değerlendiriyor ve üyelerimizin sorun ve çözüm önerilerini kapsamlı rapor haline getirerek TOBB başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlara iletmeye devam ediyoruz. Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş’unda katıldığı TOBB Müşterek Konsey toplantısında yine sizlerden gelen talepleri belirttik. Arkasında durduğumuz bu taleplere Bakanlığımızdan cevaplar ve çözümler gelmeye başladı. Toplantıda dile getirdiğimiz, Rusyaya ihracatta yaşanılan sorunlar, depolanan ürünlerin durumu, lisanslı depolardaki fire oranları, KDV deki indrimler, yerel tüccar ve esnafımızın korunması ile ilgili çözüm istediğimiz talepler sırasıyla gerçekleşiyor.
Değerli Meclis Üyeleri,
Kentimize yeni ihracatçı iş insanları kazandırmak amacıyla yoğun çalışmalar sürdürüyoruz. İhracatçılara sağlanan destekleri detaylarıyla üyelerimize anlatmaya öğretmeye devam ediyoruz.
Ülkemiz ve kentimiz ekonomisinin yeni ihracatçı iş insanları ve yeni dış ticaret sahalarıyla güçleneceğine inanıyoruz.
Hepinizin bildiği gibi 2017 yılında ‘İhracat Atağı Projesi’ başlatmış, ihracat yapmak isteyen işletmelere yol göstermek üzere yola çıkmıştık. Bu kapsamda2. URGE projemizi de kazanarak bu yola kararlılıkla devam ediyoruz. Bu konuda personellerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum." dedi.
Gerçekleşen Meclis Toplantısının ardından nda, Dış Ticaret Uzmanı Pınar Alegöz, Ticaret Bakanlığı’nca onaylanan “Tarsus Tarım Sektörünün İhracat Yönetimi ve Kapasitesinin Geliştirilmesi Kümelenme Projesi’ ile ilgili bir sunum gerçekleştirerek Meclis üyelerini bilgilendirdi.

.

Click the banner to read this article in English or Russian

Tarsus Ticaret Borsası Şubat Ayı Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi.
Tarsus Ticaret Borsası Şubat Ayı Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi.
Tarsus Ticaret Borsası Şubat Ayı Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi.