Başkan Murat Kaya, "Tarihten gelen "İL" olma hakkımızı istiyoruz"

  • 30.06.2022
  • tarsustb
Başkan Kaya “Tarsuslular olarak artık İL olmak istiyoruz. Tarsus bunu hak ediyor.”
Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, 400 binlere yaklaşan nüfusuyla İL olmaya aday ilçelerin başında gösterilen Tarsus’un, Türkiye’de ilk İL olması gereken ilçelerin başında geldiğini söyledi.
Başkan Murat Kaya, “Tarsus, coğrafi konumu itibarı ile lojistik, ulaşım ve transit geçişe uygun stratejik konumu, özellikle Tarsus Gıda OSB ile sanayileşmeye attığı temel ile ciddi bir dinamik yakalamış durumdadır.”
Borsa Başkanı Murat Kaya, yaptığı açıklamasında Tarsus’un bugün tek başına gerek üretim, gerek nüfus, gerek istihdam ve ekonomi açısından tüm parametreler ele alındığına birçok ili geride bıraktığına da dikkat çekti.
Sanayi ve eğitimin yanısıra, kültürü ile de Tarsus’un artık çok daha farklı bir konumda olduğunu ve birçok ilki başardığını belirten Başkan Kaya “Tarsuslular olarak artık İL olmak istiyoruz. Tarsus bunu hak ediyor. Tarsus İL olmayı yıllardan beri hak ediyor. TUİK Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre de “İL” olacak 25 İLÇE içinde en yüksek nüfus potansiyeline de, ekonomik gelişmişliğe de, stratejik potansiyele de sahip TARSUS, TÜRKİYE’ de “İLK İL” olması gereken kent. Bunun içinde ciddi bir güç birliğine ihtiyaç var.” ifadesini kullandı.
Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, ortak payda Tarsus temasının iyi aktarılmasını açıklamasınıda bir kez daha vurguladı.
Başkan Murat Kaya , "Tarsus’un İL olması noktasında ortak fikirde buluşma eğiliminin sürdürülmesi şu günlerde daha da önemli bir boyut kazandı. Bugün tüm bu kazanımlarımızı bir kenara koymadan aynı sağduyu ile harekete devam etmemiz gerekiyor. Tarsus artık İL olmak istiyor. Tarsus bunu hak ediyor.” Dedi.
Başkan Murat Kaya, "Tarihten gelen "İL" olma hakkımızı istiyoruz"