Tarım İşçilerinin Yeni Ücreti Belirlendi

  • 25.07.2022
  • tarsustb
Tarım İşçilerinin Yeni Ücreti Belirlendi
Tarımda İşverenler adına Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı Ramazan Bozdağ ile Tüm Elciler adına Tarsus Paketleme ve Tarım İşçileri Dernek Başkanı Cumali Erbay arasında imzalanan protokol kapsamında tarım İşçilerinin Yeni Ücreti belirlendi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından 1 Temmuz 2022 tarihinde Resmi Gazete de yayınlanan yeni asgari ücrete göre yeniden düzenlenen tarımda çalışanların ücreti 1 Temmuzdan geçerli olmak üzere 216,00 TL olarak yeniden belirlendi.
Düzenlenen protokolde en dikkat çeken hususlar;
Çocuk işçi kesinlikle çalıştırılmayacağı, işçileri taşıyan servislerin; taşıdıkları işçilerin Tarsus Paketleme ve Tarım İşçileri Derneği ‘ne kayıtlı olduklarına dair bir belgeyi servis aracının ön camına görünür şekilde bulundurma zorunda olmaları ve yeniden gündeme gelen covid 19 vakalrına karşı alınması greken tedbirler oldu.
Yapılan protokol kapsamında bir İşçinin bir günlük protokol da düzenlenen çalışma karşılığı olarak belirlenen yeni ücret tarifesi 1/7/2022-31/12/2022 tarihleri arası için belirlenmiştir.
Yapılan görüşme neticesinde alınan kararın tüm işverenlere ve tarımda çalışanlara hayırlı olmasını dileriz.
Tarım İşçilerinin Yeni Ücreti Belirlendi
Tarım İşçilerinin Yeni Ücreti Belirlendi