Yetiştiricilerimize Hayvan Suluğu (SVAT) Desteği

  • 26.07.2022
  • tarsustb
Tarsus’ta 4 mahalleye hayvan suluğu(sıvat) dağıtıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı’nca yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında Tarsus’a bağlı 4 mahalleye 69 hayvan sulağı dağıtıldı.

Tarsus Ticaret Borsası Toplantı Salonunda düzenlenen dağıtım törenine Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Mersin İl Tarım ve Orman müdür yardımcısı Mustafa Can, Tarsus Ticaret Borsası Başkan yardımcısı Ali Seçer,Tarım ve Orman Tarsus ilçe müdürü Hayri Erdoğan, Çamlıyayla İlçe Tarım ve Orman müdürü Ramazan Yıldız, Tarsus Müftüsü Ali Can ile üreticiler katıldı.

Etkinlik başlangıcında Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında sinevizyon eşliğinde üreticilere bilgi verildi.

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu , üreticilerin her zaman desteğe ihtiyacı olduğunu belirterek, ‘’ Çiftçi ve üreticilere destek vermek durumundayız. Soframızda bereket olması çiftçimizin mutlu olmasıyla doğru orantılıdır.’’diye konuştu.

Tarım ve Orman Tarsus ilçe müdürü Hayri Erdoğan da İlçede, 69 mahallede proje kapsamında çalışmalar yapıldığını belirterek, gelecek yıl da talepler doğrultusunda sulak üretimi ve dağıtımının devam edeceğini kaydetti.

Tarım ve hayvancılığın Tarsus için vazgeçilmez gelir kapısı olduğunu ifade eden Erdoğan, Tarsus’un yüzde 35’lik hayvansal varlığı ile Mersin’de birinci sırada yer aldığını çiftçi ve üreticilere desteklerinin süreceğini söyledi

Tarsus Ticaret Borsası Başkan yardımcısı Ali Seçer ise böyle anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Başkan Yardımcısı Seçer,’’Önemli bir etkinliğin parçası olmaktan dolayı mutluyuz. Oda ve Borsalar üreticini, sanayicinin evleridir, tapularıdır. Bu tür faaliyetleri yararlananların sayısını büyütmek için el birliği ile daha çok çabalamalıyız’’ifadelerine yer verdi.

Mersin İl Tarım ve Orman müdür yardımcısı Mustafa Can da Mersin genelinde il tarım ve hayvancılık faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Tarsus Ticaret Borsası bahçesinde hayvanların su içmesinde kullanılan sıvatlar,(hayvanlar için suluk) Gülek, Olukkoyağı, İnköy, Ardıçlı mahallelerindeki yetiştiricilere dağıtıldı.

-Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi-

Finansmanı Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından sağlanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi 2020 yılında başlayıp 2026 yılına kadar sürecek olup Tarsus’ta kırsal dezavantajlı alanlarda (600 rakım üzeri) düşük gelirli üreticilerimizin direncini artırmak ile birlikte kamusal altyapı faaliyetleri gerçekleştirilecektir.

Mersin İlimizde 11 İlçede (Çamlıyayla, Mut, Gülnar, Erdemli, Silifke, Anamur, Bozyazı, Tarsus, Aydıncık, Toroslar, Mezitli) Tarsusta 39 Mahallemizi kapsamakta olup, %100, %80 ile %70 oralarında hibe desteği sağlanacaktır.

Bu kapsamdaki bugüne kadar;

Göçer arıcılarımız ile birlikte göçer hayvancılık faaliyeti yapan üreticilerimize yaşam çadırları ve bal süzme makineleri eş finansman desteği (%70) sağlanmıştır. 4 Mahallemizde (Gülek, Olukkoyağı, İnköy, Ardıçlı) göçer hayvancılık için %100 hibeli toplamda 69 adet taşınabilir sıvat dağıtımı yapılacak olup, 600 rakım ve üzerinde ikamet eden arıcılarımız için eşfinansman destekli (%70) arı kovanı için çağrıya çıkılmış olup; Başvurular alınmaya başlanmıştır.
Yetiştiricilerimize Hayvan Suluğu (SVAT) Desteği
Yetiştiricilerimize Hayvan Suluğu (SVAT) Desteği
Yetiştiricilerimize Hayvan Suluğu (SVAT) Desteği
Yetiştiricilerimize Hayvan Suluğu (SVAT) Desteği
Yetiştiricilerimize Hayvan Suluğu (SVAT) Desteği