Tarsus Ticaret Borsası Kasım Ayı Meclis toplantısı gerçekleşti

  • 01.12.2022
  • tarsustb
Tarsus Ticaret Borsası Kasım Ayı Meclis toplantısı gerçekleşti.

Meclis Başkanı Murat Kaya Başkanlığında toplanan Borsa Meclisi, gündemin görüşülmesinin ardından ülke gündemi, genel ekonomi ve ticareti hakkında istişarede bulundular.
Borsa, Kasım Ayı Meclis toplantısında; yapılması planlanan projeler gündem maddelerinde ele alınarak değerlendirildi.
Olağan Meclis Toplantısında gündemi değerlendiren Meclis Başkanı Murat Kaya, yeni dönemde tüm organ üyelerinin daha da etkili çalışmalar yapmaları gerektiğini ifade etti.
Meclis Başkanı Kaya, “Değerli meclis üyelerimiz, ülkemiz ekonomisine dair yaşanan gelişmelere değinecek olursak, küresel ekonomik aktivitede yaşanan yavaşlama ülkemizde de görünmektedir. Kendimizi koruyacak şekilde ticaretimizi geliştirmemiz gerekiyor. Meclis üyemiz Murat Çamaşırcı’nın dile getirdiği ihracatta yaşanan analiz sorunu konusunda da girişimlerimiz olacaktır. “ dedi.

“ÜLKEMİZİN ENERJİ KAYNAKLARINI VE COĞRAFİ İŞARET TESCİLLİ ÜRÜNLERİMİZİ ÇEŞİTLENDİRMEMİZ GEREKİYOR”

Sözlerinin son bölümünde tüm dünyanın artan enerji fiyatları ve iklim değişikliği sorunu ile karşı karşıya kaldığının altını çizen Meclis Başkanı Murat Kaya, “Sayın meclis üyelerimiz, tüm dünya, artan enerji fiyatları ve iklim değişikliği sorunu ile karşı karşıya. Peki biz buna karşı önlem olarak ne yapmalıyız ya da neler yapıyoruz?
Tarsus Ticaret Borsası olarak Ülkemizin enerji kaynaklarını iyi kullanmamız gerekiyor. Biz Borsa olarak , yenilenebilir kaynaklara yatırım yaparak, ülkemizin enerji kaynaklarını değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu bağlamda, Yönetim Kurulumuz Borsa hizmet binası ile TTBLİDAŞ için 2 GES projemizi titizlikle yürütüyor.

Malumunuz, Tarsus Ticaret Borsası’nın girişimleri sonrasında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 2018 yılında coğrafi işaret belgesi verilen Sarıulak zeytininden sonra 25 Mayıs 2021 yılında da Sarıulak zeytinyağı da coğrafi işaret olarak tescillenmişti. Uluslararası Coğrafi işaretler Sempozyumunda da bu coğrafi işaret tescilli ürünlerimize ilginin yoğun olduğu yönetim kurulu üyemiz Mustafa Teke tarafından sizlere anlatıldı. Gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde ülkemizin coğrafi işaret potansiyelini yukarıya taşımak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu noktada 3 Farklı Ürün Üzerinde Yeni Coğrafi İşaret Tescili İçin Sırasıyla Çalışmalarımızı Başlatıyoruz. “ Dedi.

“TARSUS’A FAYDA SAĞLAYACAK HER ŞEYİN DESTEKÇİSİ VE TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer, Meclis konuşmasında Borsanın kasım ayı çalışmaları hakkında da bilgiler vererek;” Değerli arkadaşlar Meclis Başkanımız Murat Kaya’nın dediği gibi hep birlikte yol ilerliyoruz. Bu meclis aslında Tarsus’un ruhu anlamına geliyor. Konuşmamda birazda bu ruhu da dikkate alarak bir şeyleri vurgulamaya çalışacağım. Bildiğiniz gibi seçimin üzerinden yaklaşık bir ay geçti. Bu zamanın çok büyük bölümü tebrik kabulü ve protokol ziyaretleri ile geçti. Bu süreçte gösterilen ilgiden dolayı Meclis Başkanımız, yönetim kurulu, Meclis üyelerimize çok teşekkür ederim. Maraton yeni başlıyor ve artık biz Tarsus ve bölge ticaretinin gelişimini sağlamak üzere hangi sorumlulukları yerine getirmemiz gerekiyorsa bunları yerine getirmek için uğraşıyor olacağız. Bunun da en önemli yolu bu meclis ve yönetim kurulundan geçiyor. Kimseyi kırmadan dökmeden yolumuza devam edeceğiz. Yeni gelen arkadaşlarımız var aramıza. Geçtiğimiz dönem bu meclis bir çok projenin altına imzasını attı. Biz kavgaları bir kenara bırakıp, sevgi dili ile kurumlarla koordineli bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz.Borsamızda hizmet kalitesine en üst noktaya taşırken yaptığımız projeler ile de ülkemize örnek olduk. Bu dönemde de sizlerin desteği ve emekleri ile kaldığımız yerden devam edeceğiz. Çıtayı daha üst noktaya hep birlikte taşıyacağız. Tarsus’a fayda sağlayacak her şeyin destekçisi ve takipçisi olacağız. ” diyerek sözlerine son verdi.

Meclis üyelerinin temsil ettikleri sektörlerle ilgili gerçekleştirilmesini istedikleri çalışma ve faaliyetleri dile getirildiği toplantı dilek ve temennilerin ardından son buldu.


Click the banner to read this article in English or Russian

Tarsus Ticaret Borsası Kasım Ayı Meclis toplantısı gerçekleşti
Tarsus Ticaret Borsası Kasım Ayı Meclis toplantısı gerçekleşti