Tarsus Üniversitesine, Borsadan Ziyaret; Üniversitenin İdari Ve Akademik Kadrosu Her Geçen Yıl Güçleniyor.

  • 30.09.2023
  • tarsustb
Tarsus Üniversitesine, Borsadan Ziyaret; Üniversitenin İdari Ve Akademik Kadrosu Her Geçen Yıl Güçleniyor.


Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı Murat Kaya, beraberinde Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke ve yönetimi ile birlikte Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın’a yeni eğitim-öğretim yılı öncesi ziyaret etti.
Meclis Başkanı Murat Kaya, ziyaret sırasında yaptığı açıklamasında, 2018 yılında kurulan
Tarsus Üniversitesi’nin geldiği noktada birçok Üniversiteyi geride bıraktığını, bugün gerek Üniversite Yerleşkesi’nin son hali, gerek açılan Fakültelerin tercihlerde ilk sırada olmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Orhan Aydın’ın, kısa zamanda Tarsus Üniversitesi nin geldiği noktanın takdir edileceği noktada olduğunu belirten Meclis Başkanı Kaya “Ben öncelikle kuruluş tarihi çok kısa olan Tarsus Üniversitesi’ni iyi bir konuma taşıdığınız için başta şahsınız olmak üzere tüm Akademik kadroya teşekkür ediyoruz.” dedi.
Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olması dileğinde bulunan Meclis Başkanı Murat Kaya “2023-2024 eğitim-öğretim yılı Tarsus Üniversitemizin akademik ve idari personeli, öğrencileri başta olmak üzere bizlere güvenip evlatlarını Tarsuslulara emanet eden aileler ve Tarsus’umuz için hayırlara vesile olmasını temenni ederim. Şunun altını da çizerek belirtmek isterim ki, şehrin ticaret, turizm, kültürel, sağlık alanlarının yanı sıra eğitimin de merkezi olması için gayretlerimiz dün olduğunu gibi bundan sonra devam edecektir. Bu vesileyle tüm Üniversitelerde okuyan öğrencilerimize derslerinde başarılar, akademisyenlere de kolaylıklar dilerim” ifadesini kullandı.
Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke ise, 2023-2024 Akademik yılının hayırlara vesile olması dileğinde bulunurken “yeni dönemin, eğitime, eğitimin yaygınlaşmasına ve geleceğimiz teminatı olan gençlerimizin yetişmesine vesile olsun. Esas olan insana hizmet etmek ve öğrencilerimize yardımcı olmaktır. Ben bu vesileyle Sayın Rektörümüzün, Üniversitemize verdiğiniz emekler için teşekkür eder, Ticaret Borsası olarak her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini isterim” şeklinde konuştu.
Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın da, Borsa heyetinin ziyaretinde duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 2018 yılında kurulan Üniversitenin bugünkü durumu hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

TARSUS ÜNİVERSİTESİ NİTELİKLİ BİR BÜYÜME SERGİLİYOR.

Tarsus Üniversitesi’nin nitelikli bir büyüme sergilediğini belirten Rektör Aydın “Tarsus Üniversitesi, bir enstitü (Lisansüstü Eğitim Enstitüsü), 7 Fakülte (Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Teknoloji Fakültesi ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi), bir yüksekokul (Yabancı Diller Yüksekokulu) ve üç meslek yüksekokulundan (Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu) teşekküldür. Bu akademik birimlerin birçoğunda yeni bölümler/programlar açılarak eğitim-öğretime başlandı. Öğrenci sayımız 6.000 üzerinde. Bu yıl Üniversite tercihlerinde %100’ün üzerinde bir doluluk gerçekleştirdik. Programlara olan ilgi her geçen yıl daha da artıyor ve tercih edilirlik sıralamalarının yıldan yıla iyileşiyor. Ayrıca, yeni birçok yüksek lisans ve doktora programı açılarak; bu programlarda da eğitim-öğretime başlandı” dedi.
ÜNİVERSİTENİN İDARİ VE AKADEMİK KADROSU HER GEÇEN YIL GÜÇLENİYOR.

Üniversitenin idari ve Akademik kadrosunun her geçen yıl güçlendiğini, ülke ve bölgemizin de ihtiyaçlarını gözeterek yeni bölüm ve programlarla nitelikli bir büyüme sergilediklerini, bunun yanı sıra Üniversitenin fiziki altyapısının da her geçen yıl giderek güçlendiğinin altını çizen Rektör Aydın, tamamlanan, devam eden ve planlanan altyapı ve inşaat çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Merkezi Derslik Binası inşaatı, kampüs altyapısı, çevre düzenlemesinin önemli bir kısmı, spor tesisleri ve benzeri altyapı çalışmalarının tamamlandığını, Mühendislik Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Yabancı Diller Yüksek Okulu ve Yemekhane inşaatlarının ifade eden Rektör Orhan Aydın, gelecek yıl ise Sağlık Bilimleri Fakültesi inşaatını başlatmayı planladıklarını dile getirdi.
Prof. Dr. Orhan Aydın, dünyanın ve ülkemizin güzide üniversitelerinden lisans ve lisansüstü derecelerini almış öğretim elemanları ile farklı ekollerden beslenerek kendi ekollerini oluşturma yönünde çaba harcadıklarını da ifade etti.
Genç, dinamik ve üretken bir akademik kadroya sahip olduklarını belirten Rektör Aydın, kuruluşundan bu yana Tarsus Üniversitesi’nin kısa sürede önemli mesafeler kat ettiğini, uluslararası saygın dergilerde ve TR Dizin dergilerde öğretim üyesi başına makale sayısında ülkemiz üniversiteleri arasında ön sıralarda yer aldıklarını ve başarı grafiklerinin her geçen yıl daha üst basamaklara tırmandığını söyledi.
Üniversitenin başta TÜBİTAK olmak üzere ulusal ve uluslararası proje fon kaynaklarından yararlanma düzeyinin oldukça iyi bir seviyeye ulaştığını ifade eden Aydın, gerek başvuru sayılarının gerekse başvuru kabul oranlarının her geçen yıl giderek arttığına vurgu yaptı.

ANA HEDEF, GİDEREK GÜÇLENEN ARAŞTIRMA ALTYAPISI

Ana hedeflerinin, giderek güçlenen araştırma altyapısı, nitelikli araştırmacı insan kaynağı ve doğru bir araştırma ekosistemi yönetim modeli ile bölge ve ülke sanayisinin rekabet gücünün artmasına katkıda bulunmak olduğunu ifade eden Aydın, bölgedeki sanayi kuruluşları ile birlikte devam eden Ar-Ge ve proje iş birlikleri ile ilgili örnekler verdi.

Bölgedeki sanayicilerin ihtiyacı olan nitelikli işgücünün sağlanmasına katkı verme amacıyla Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun bu yıl ilk mezunlarını verdiğini hatırlatan Aydın, okuldaki programları, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi ile yapılan istişarelerle belirlendiğini ifade eden Aydın, öğrencileri sektörün ihtiyaçlarına yönelik bilgi, beceri ve yetkinlikle donatmaya çabaladıklarını vurguladı.
Bölgedeki kamu kuruluşları, oda, borsa, meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile de yakın iş birliği içerisinde çalıştıklarını ifade eden Rektör Orhan Aydın, Tarsus Ticaret Borsası ile de yakın iş birliği içerisinde olduklarını sözlerine ekledi.
Borsa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Süheyl Batmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Yücel Gürbüz, Ayhan Bayram ve İlhan Titiz ile Genel Sekreter Hasan Şanlı’dan oluşan Borsa heyeti, önümüzdeki süreçte Tarsus Üniversitesi ve Ticaret Borsası iş birliği kapsamında gerçekleştirilecek proje ve faaliyetler hakkında da fikir alışverişinde bulunuldu.



Click the banner to read this article in English or Russian

Tarsus Üniversitesine, Borsadan Ziyaret; Üniversitenin İdari Ve Akademik Kadrosu Her Geçen Yıl Güçleniyor.