Tarsus Ticaret Borsası, Yağlı Tohumlar ile Yaş Meyve Sebze İhtisas Komisyonları toplandı.

  • 17.11.2023
  • tarsustb
Tarsus Ticaret Borsası, Yağlı Tohumlar ile Yaş Meyve Sebze İhtisas Komisyonları toplandı.

Yağlı Tohumlar ile Yaş Meyve Sebze İhtisas Komisyonunun ortak toplantısında sektörün sorunları, alınması gereken önlemler, talepler değerlendirilerek, tavsiye kararları istişare edildi.

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke komisyonların ortak toplantısında şu ifadelere yer verdi;
“Sektörün sıkıntıları hakkında sorun olarak gözlemlediğimiz konuları fikir birliği sağlayacak şekilde bir araya gelerek istişare ettiğimiz zaman sektörün sorunlarına yeni çözüm yolları bulmamız kolaylaşacaktır.”


Yağlı Tohumlar İhtisas Komisyon Üyesi Burak Şendağ toplantıda TARİŞ in zeytin yağ alım fiyatına değinerek; “TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği, 2023-2024 sezonu zeytinyağı alım fiyatını yüzde 264 artırarakk, kilogram başına 295 lira fiyat açıkladı. Tüketici bu fiyatlara nasıl zeytinyağı yiyecek diyorsanız, öncelikle taklit ve tağşişe karşı daha caydırıcı tavırlar alınmalı . Ne olduğu bilinmeyen , zeytinyağı esansı konularak sudan ucuza mal edilen ve sonrasında açıklanan fiyatların yarısına zeytinyağı adı altında piyasada yağ satanları tüketicinin sağlığı ile oynayan sahte zeytinyağlarına ve sahtekârlara karşı mücadele etmemiz gerekiyor.” Dedi.

Yaş Meyve Sebze İhtisas Komisyonu Üyeleri Serhat Çamaşırcı, Mehmet Emin Aktay ve Fedai Kahraman ise, Tarsus’un, Narenciye ile Yaş meyve sebzede hatırı sayılır bir üretim potansiyeline sahip olduğunu, üretimde ve ihracatta hedeflenen noktaya varabilmenin kontrollü üretim ile sağlanabileceği konusunda fikirlerini paylaştı. Üretimde girdi maliyetlerinin çok yükseldiğine dikkat çekilirken, dalında kalan meyvenin , tarlada kalan sebzenin değerlendirilmesi ve katma değerli ürüne dönüştürülmesi noktasında neler yapılabileceği konuları da komisyonun gündeminde yer aldı.




Click the banner to read this article in English or Russian


Tarsus Ticaret Borsası, Yağlı Tohumlar ile Yaş Meyve Sebze İhtisas Komisyonları toplandı.