05
"El Verin Ev Yapalım" kampanyası doğrultusunda TOBB hesaplarına bağış yapmak isteyen üyeler için kredi kartı ile bağış ve zekât bağışı yapma imkânı sağlanmıştır. İş Bankası, Ziraat Bankası ve Halk Bankası kartları için 6 taksit, ayrıca Ziraat Bankası business kartları için 18 taksit, diğer bankaların kartları için tek çekim imkânı sunulmuştur. TOBB'un kendi resmi sitesi üzerinden veya https://spos.tobb.org.tr adresinden ödeme sayfasına ulaşılabilmektedir. Bu bilgiyi üyelerinize duyurmanızdan memnuniyet duyulacaktır.
Bilgilerinizi rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

19
İlgi : Ticaret Bakanlığı'ndan alınan 14.04.2023 tarihli ve 84619762 sayılı yazı.
Ekte bir örneği sunulan ilgi yazıda, 26 Nisan 2023 tarihinde Ticaret Bakanlığı tarafından Devlet Destekleri Eğitim Programının 1000 kişilik kontenjan sınırı ile çevrimiçi olarak gerçekleştirileceği açıklanmış olup, programa katılmak isteyenlerin 21 Nisan 2023 tarihi saat 17.00'ye kadar yazıda verilen kayıt linki üzerinden
kayıt yaptırılabileceği bildirilmiştir.

Bilgilerini ve üyelerinize duyurulmasını önemle rica ederim.

Saygılarımla,

[Devamını oku...]

06
Birliğimizce 01.04.2023 tarihinde "İş Dünyası Konut Seferberliği Kampanyası" lansman toplantısı gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda, kampanya detayları Oda/Borsanıza ek-1'de gönderilmektedir. Kampanyaya katkı vermenizi ve ek-2 de yer alan doküman ile kampanyanın üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

[Devamını oku...]

21
Malumunuz olduğu üzere; deprem bölgesinde sanayi, ticaret ve istihdamın yeniden canlandırılması, deprem bölgesinde faaliyet gösteren şirketlerin daha hızlı toparlanması amacıyla Birliğimiz tarafından "Tedarikçim Deprem Bölgesinden" projesi başlatılmıştır.
Daha önceki resmi yazımız ile duyurulan proje ile özellikle büyük ölçekli şirketlerin hammadde ve yarı mamul alımlarını deprem bölgesindeki firmalardan tedarik etmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda sahadan gelen talepler doğrultusunda deprem bölgesindeki satıcıları alıcılar ile bir araya getirecek çevrimiçi bir platform oluşturulmuştur. Söz konusu platformda, kayıt ve listeleme süreçleri başta olmak üzere tüm işlemler ücretsiz olarak sunulmaktadır.
Söz konusu platforma https://tobbdeprem.globalpiyasa.com linkinden ulaşılabilmektedir.
Bu platform aracılığıyla;
 Deprem bölgesindeki satıcılar, platform üzerinden ürünlerini sergileyebilmekte, sisteme kayıtlı olan şirketlerle iletişime geçebilmektedir.
 Deprem bölgesinden alım yapmak isteyen alıcılar da, doğrudan deprem bölgesindeki (il bazında) tedarikçilere ulaşabilmekte ve deprem bölgesinden tedarik etmeyi ön gördüğü ürüne yönelik talep oluşturabilmektedir.
Bilgilerinizi ve bahse konu platformun sosyal medya/web sitenizde paylaşılmasını, üyelerinize gerekli duyurunun yapılmasını rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

20
İlgi : Ticaret Bakanlığı'nın 02.03.2023 tarihli, E-35236067-519-00083220996 sayılı ve "Kullanılmış Tarım Makinaları" konulu yazısı
Ticaret Bakanlığı'ndan Birliğimize intikal eden ilgi yazının kullanılmış tarım makinesi ithal eden üyelerinize duyurulmasını rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

06
İlgi : Ticaret Bakanlığı'ndan alınan 23.02.2023 tarihli ve 83022112 sayılı yazı.
Ekte bir örneği sunulan ilgi yazıda, mer'i mevzuata göre muhtelif konu başlıklarındaki tebligat prosedürlerine ilişkin Gelir İdaresi Başkanlığı e-tebligat sistemi (KETSİS) ile Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi'nin (UETS) kullanımına dair gümrük idarelerinin talimatlandırılması ve UETS'ye ilişkin olarak Yükümlü Kayıt ve Takip Sistemi'nde (YKTS) yapılan değişikler hakkında bilgi verilmektedir.
Bilgilerini ve üyelerinize duyurulmasını önemle rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

06
Kocaeli Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezimiz 2022 Yılında tarımsal faaliyetlerin desteklenmesi için Ziraat Bankası ile "Genç Çiftçi ve Kadın Çiftçi Kredi Paketleri Kapsamındaki Sertifikasyon Süreci Eğitim Programı İşbirliği Protokolü" düzenlemiştir.
Kredi Paketi kapsamında önkoşul olarak başvuracak kişilerden bankanın talep ettiği mesleki eğitimi almış olmak şartına istinaden "Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği" ve "Seracılık" alanlarında eğitim içerikleri hazırlanmıştır.
Eğitimlerimiz online sertifika programları olup eğitim tamamlandığında kursiyerlerimiz hem "Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği" ve "Seracılık" alanlarında temel bilgiye hem de ticari açıdan önemli bitkileri yetiştirmeyi öğrenir.
Bu amaçla hazırlanan eğitimlerden ilgili kişilerin faydalanması ve desteklenmesi adına kurumunuzun web sayfasından veya farklı iletişim kanallarından duyurusunun yapılması için gereğini arz/rica ederim.

[Devamını oku...]

01
İlgi : Ticaret Bakanlığı'ndan alınan 24.02.2023 tarihli ve 83098266 sayılı yazı.
Ekte bir örneği sunulan ilgi yazıda, 9 Mart 2023 tarihinde Ticaret Bakanlığı tarafından Devlet Destekleri Eğitim Programının 1000 kişilik kontenjan sınırı ile çevrimiçi olarak gerçekleştirileceği açıklanmış olup, programa katılmak isteyenlerin 3 Mart 2023 tarihi saat 17.00'ye kadar yazıda bilgisi verilen link üzerinden
online kayıt yaptırmaları gerektiği belirtilmiştir.
Bilgilerini ve üyelerinize duyurulmasını önemle rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

21
Mesleki Beceri Seferberliği, TOBB ve UNICEF'in girişimleriyle iş dünyasının liderliğinde yürütülen ve ülke çapında bir iletişim kampanyası ile desteklenen çok paydaşlı bir girişimdir. Amacı, Türkiye'deki özel sektör firmalarını, gençlerin gelecekte en iyi şekilde istihdam edilebilirliklerini desteklemeye dönük ortak bir vizyon etrafında bir araya getirerek, onlar için kaliteli iş yeri temelli öğrenme fırsatlarının artırılmasını destekleme konusunda harekete geçirmektir. İşverenler, zorunlu eğitimlerini tamamlayan gençler (14-17) için mesleki eğitimden istihdam ve staj imkanı sağlayarak, onların iş hayatına geçişi kolaylaştıracak temel becerilerle donatılmasına destek olacaklardır.
Bu kapsamda MEB, TOBB ve UNICEF arasında 17.01.2023 tarihinde bir işbirliği protokolü imzalanmıştır.
Bilgilerinizi ve Mesleki Beceri Seferberliğini tanıtmak üzere aşağıda linki verilen tanıtım videosunun paylaşımını, Mesleğim Hayatım İş ve Staj Programı Portalı'nın (https://mhbasvuru.meb.gov.tr) üyelerinize duyurulmasını ve portal imkanlarından üyelerinizi faydalandırmanızı rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

14
Ticaret Bakanlığı'nın (İç Ticaret Genel Müdürlüğü) deprem felaketi sebebiyle alınacak tedbirleri bildirdiği ilgi yazıda, 8/2/2023 tarihli ve 32098 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6785 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla 8/2/2023 Çarşamba günü saat 01.00'dan itibaren üç ay süreyle olağanüstü hal ilan edilen illerde merkezi yer alan veya bu illerde genel kurul toplantısını yapacak olan anonim ve limited şirketlerin toplantıya çağırılan genel kurullarının, şirketlerin temsile yetkili yönetim organı üyelerinin istemi üzerine iptal edilmesinin imkân dâhilinde olduğu belirtilerek, bu kapsamdaki ilan taleplerinin Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Müdürlüğünce karşılanmasının uygun olacağı bildirilmiştir.
İlgi yazı ekte iletilmekte olup, bilgi ile Üyelerimize duyurulmasını ve sürecin takibi hususunda gereğini rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

Sayfa 4 / 36İlk   Geri   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  İleri   Son