21
Avrupa Birliği'nin sağladığı mali destekle, Birliğimiz ve Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) tarafından yürütülmekte olan "Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu" (TEBD) projesi kapsamında Avrupa ve Türk Oda/ Borsaları arasındaki etkileşimi ve iletişimi güçlendirmek amacıyla etkinlikler düzenlenmektedir.
Bu kapsamda yer alan üçüncü çalışma ziyareti, 5-9 Eylül 2022 tarihlerinde Almanya (Berlin) ve Avusturya Ekonomi Odalarına yapılacak olup, çalışma ziyaretinin konusu "Mesleki Eğitim" olacaktır. Oda/Borsa temsilcilerinden toplamda 12 kişinin bahse konu çalışma ziyaretine katılımı öngörülmektedir. Katılımcıların
ulaşım, konaklama ve yemek giderleri proje bütçesinden karşılanacaktır.
Başvuru sahiplerinin görüşmeleri takip edebilecek düzeyde İngilizce bilgisinin yanı sıra iş deneyimi (Oda/Borsada en az bir yıl çalışma deneyimi), oda/borsa bünyesindeki görev ve sorumlulukları (Oda/Borsada
çalışma ziyareti alanı ile ilgili konularda çalışıyor olması), çalışma ziyareti konusuna duyulan ilgi düzeyi gibi başvuru formunda yer alan ölçütler göz önünde bulundurularak değerlendirme yapılacaktır.
Çalışma ziyareti hakkında detaylı bilgi; Birliğimiz www.tobb.org.tr ana sayfasında, "TOBB Birimleri-Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi" linki altında yer alan "Genel Bilgilendirme" bölümünde bulunan başvuru formunda yer almaktadır. Ayrıca bu adreste, Kişisel Bilgilerin Korunması Yönetmeliği gereğince başvuru
sahiplerinin imzalaması gereken form da bulunmaktadır. Çalışma ziyareti ile ilgili takvim şu şekilde ilerleyecektir;
21 Haziran 2022 – Başvuru Çağrısının yayınlanması
4 Temmuz 2022 – Son Başvuru Tarihi
8 Temmuz 2022 – Seçilen katılımcıların açıklanması

[Devamını oku...]

21
KOSGEB Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı Bilgilendirme Semineri, 23 Haziran 2022 Perşembegünü saat 14:00'te internet üzerinden gerçekleştirilecektir. Seminere ilişkin davet ekte sunulmaktadır.
KOSGEB, 2050 yılında sıfır karbon hedefine katkı sağlayacak Ar-Ge ve İnovasyon ile Ür-Ge projelerinindesteklenmesi için yeni bir çağrı başlatmıştır. KOSGEB ve TOBB iş birliğinde gerçekleştirilecek olanseminerde, KOBİ'ler için Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Desteği kapsamında karbon emisyonu azaltılmasına yönelik 2 milyon TL'ye kadar destek sağlayan KOSGEB Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı yeniçağrısı anlatılacak olup, seminer sonunda katılımcıların soruları cevaplandırılacaktır.
Toplantıya katılımınızı, sosyal medya ve internet sitenizde paylaşmanızı, üyelerinize duyurarak katılımlarını
sağlamanızı rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

21
İlgi : Ticaret Bakanlığı'nın 17.06.2022 tarih ve 75658286 sayılı yazısı.
İlgide kayıtlı yazıda, Yeni Delhi Büyükelçiliğimiz'den alınan yazıya atfen, Hindistan Havalimanları Otoritesi'nin (Airports Authority of India) 61.655 ABD Doları değerinde olduğu belirtilen "doğrusal olmayan radyo sinyal cihazı" (non-directional beacon) ve tamirat hizmeti satın alımı hakkındaki ihale duyurusu yer almaktadır.
Söz konusu duyuruda iletişim bilgileri ve başvuru tarihleri de belirtilmektedir.
Bilgilerinizi ve konunun ilgili üyelerinize duyurulmasını rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

20
2022 yılı içerisinde Oda/Borsalarımız tarafından gelen talepler doğrultusunda hazırlanan yıllık eğitim planı
çerçevesinde 30 Haziran 2022 ve 1 Temmuz 2022 tarihlerinde Devlet Destek ve Teşvikleri
Eğitimi düzenlenecektir. 
Eğitim hibrit modelde gerçekleştirilecek olup yüz yüze katılmak isteyenlerin http://e-kayit.tobb.org.tr/ adresinden kayıt olmaları, eğitime online katılmak isteyenlerin ise https://tobb- org.zoom.us/j/91079975310?pwd=OHd1UGpOWEdQckcxVUZXbmEvZzRRQT09 (Şifre: 450827) adresi üzerinden erişim  sağlamasıgerekmektedir. Yüz yüze katılım sağlayacakların havalimanı ve gar transferleri Birliğimiz tarafından, konaklama ve ulaşım masrafları ise kendi kurumları tarafından karşılanacaktır.
Program ve içeriği ekte yer alan eğitime Oda/Borsanız bünyesinde konuyla ilgili çalışanların katılımını
sağlamanızı rica ederiz.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

17
İlgi : Ticaret Bakanlığı'nın 17.06.2022 tarih ve 75657967 sayılı yazısı.
İlgide kayıtlı yazıda, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreterliği'nden alınan Notalara atfen, Tacikistan'ın Hocent şehrinde 17-18 Haziran 2022 tarihlerinde düzenlenecek 8. Uluslararası Ticaret Fuarı (Sughd-2022) ile Duşanbe'de 24-26 Haziran 2022 tarihlerinde düzenlenecek Uluslararası Evrensel Sergi-Fuarı'na (Tajikistan- 2022) ilişkin bilgiler iletilmektedir.
Bilgilerinizi ve konunun ilgili üyelerinize duyurulmasını rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

17
İlgi : Ticaret Bakanlığı'nın 17.06.2022 tarih ve 75658243 sayılı yazısı.
İlgide kayıtlı yazıda, Dışişleri Bakanlığı'ndan alınan ve ekleri ilişikte sunulan yazıya atıfla, 2022 yılı içerisinde
Hindistan-Haydarabad "HITEX Exhibition Center"da çeşitli sektörlerde düzenlenecek fuarlara ilişkin bilgiler iletilmektedir.
Bilgilerinizi ve konunun ilgili üyelerinize duyurulmasını rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

17
İlgi : Tarım ve Orman Bakanlığı'nın, 05.04.2022 tarihli, 5053524 sayılı ve "Ekonomik Yatırımlar Hibe
Desteği Süreleri" konulu yazısı
Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Birliğimize intikal eden ilgi yazıda; 21.11.2020 tarihli ve 31311 sayılı Resmi
Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olan Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğe ilişkin Bakanlığın Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden almış olduğu görüş yer almaktadır.
Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

15
İlgi : Ticaret Bakanlığı'nın 10.06.2022 tarihli ve 75462601 sayılı yazısı. İlgide kayıtlı yazıda, Fas Demir Yolu Ofisi (ONCF) tarafından Rabat'ta yapılacak yeni tren raylarına yönelik ihale açıldığı belirtilmiş ve ihaleye ilişkin detaylar paylaşılmıştır. İhale bilgileri ekte sunulmaktadır.
Bilgilerinizi ve bahse konu ihalenin ilgili firmalarımıza duyurulması hususunda gereğini rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

15
İlgi : Ticaret Bakanlığı'nın 13.06.2022 tarihli ve 75471320 sayılı yazısı. Ticaret Bakanlığı'nın ilgide kayıtlı yazısında, Etiyopya'da görev yapmakta olan Ticaret Müşavirlerimiz ile bir elektronik sohbet toplantısının gerçekleştirileceği belirtilmiştir. Bahse konu olan toplantı ile ilgili detaylar aşağıdaki tabloda sunulmaktadır: Ülke Tarih Saat Tema Katılımcı Etiyopya 16 Haziran 2022 14:00 İnşaat Malzemeleri, Gıda Ürünleri Ticaret Müşavirleri Toplantıya kayıt olmak için gereken kayıt linki ektedir.

[Devamını oku...]

14
Türkiye 100 Katılımcıları, Türkiye Sektör Meclis Üyeleri, Kadın ve Genç Girişimciler Kurul Üyeleri, OSBÜK 22 Haziran 2022 Çarşamba günü saat 14:00'te internet üzerinden "Uluslararası Rekabette Sürdürülebilir Ticaretin Kapısı: İş Etiği ve Uyum Uygulamaları" semineri gerçekleştirilecektir. Seminere ilişkin program ekte
sunulmaktadır.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği organizasyonunda internet üzerinden gerçekleştirilecek olan seminerde; TOBB üyeleri ve paydaşları iş etiği ve uyum konularında bilgilendirilecek ve bu alandaki faaliyetlerin özellikle uluslararası rekabette kurumlara sağlayacağı avantajlar anlatılacaktır. Ayrıca etkin bir etik ve uyum programının temel unsurlarından da bahsedilerek, seminer sonunda KOBİ'lerin konu hakkındaki soruları cevaplandırılacaktır.
Seminere katılımınızı, sosyal medya ve internet sitenizde paylaşmanızı, üyelerinize duyurarak katılımlarını sağlamanızı rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

Sayfa 9 / 36İlk   Geri   4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  İleri   Son