05
İlgi : Fransa Ankara Büyükelçiliği'nin 02.08.2022 tarihli e-postası.
İlgide kayıtlı e-postada, 4-7 Ekim 2022 tarihleri arasında Fransa'nın Clermont-Ferrand şehrinde Sommet Hayvancılık Zirvesinin düzenleneceği belirtilmektedir.
Yazıda devamla, çok sayıda et ve süt büyükbaş, küçükbaş toplam 2.000 hayvanın bulunacağı söz konusu etkinlikte tüm yetiştiricilik sektörlerini kapsayan bazıları aşağıda sunulan geniş bir ürün yelpazesinin sunulacağı ifade edilmektedir.
 Genetik ve canlı hayvanlar
 Hayvan yemi
 Hijyen ve hayvan sağlığı
 Sağım malzemeleri ve süt ekipmanları
 Hizmetler ve yetiştiricilik malzemeleri
 Barınaklar
 Yenilenebilen enerjiler
 Tarım makineleri
Sommet Hayvancılık Zirvesi hakkında ayrıntılı bilgilere
https://drive.google.com/file/d/1DMFeggbRn7CmcDsa85TgZhGHqMiJylsn/view web
adresinden ulaşılabilmektedir.
Bilgilerinizi ve konunun ilgili üyelerinize duyurulmasını rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

05
İlgi : Paraguay Büyükelçiliği'nden alınan 03.08.2022 tarihli elektronik posta.
İlgide kayıtlı yazıda, Amerikalılar Arası Kalkınma Bankası (BID) desteğiyle, Paraguay Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından organize edilen "Invest in Paraguay" isimli uluslararası yatırım forumu'nun Paraguay'ın Luque kentinde düzenleneceği belirtilmektedir.
Yazıda devamla, 8-9 Eylül 2022 tarihlerinde düzenlenecek anılan etkinlik ile yatırımların ve ticari faaliyetlerin gerçekleştirilebilmesi adına plan ve proje sunumlarını gerçekleştirmek isteyen 1000'den fazla şirket, girişimci, iş insanı ve yatırımcıyı bir araya getirmeyi amaçladığı kaydedilmektedir. Foruma ilişkin detaylar, "http://www.investinparaguay.com.py" web sayfasında yer almaktadır.
Bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

05
İlgi : Moldova Büyükelçiliği'nin 04.08.2022 tarihli yazısı.
İlgi yzıda, Moldova'nın başkenti Kişinev'deki Cumhuriyet Sarayı'nda (Maria Cebotari caddesi, No 16), 15-16 Eylül 2022 tarihlerinde, 8. Moldova İş Haftası (Moldova Business Week) düzenleneceği belirtilmektedir.
"Moldova - işlerinizi taşımak için bir yer ve bölgesel tedarik zinciri için bir çözüm" başlıklı etkinlik, Moldova'nın uluslararası düzeyde yeniden konumlandırılması için en iyi fırsatları ve çözümleri belirlemek üzere yurtiçi ve yurtdışından yerel ve uluslararası liderleri ve uzmanları bir araya getirecektir. Etkinliğin gündemi
Aşağıdakileri kapsayacaktır:
· Ülkedeki iş ortamını tanıtmak için 14 oturum: ekonomi, altyapı, dijitalleşme, bankacılık sistemi, yenilenebilir enerji ve başka sektörler · İlgili Bakanlıklar, devlet kurumları ve yatırım platformlarının temsilcileri ile 10 G2B oturumu · Bilişim, tarımsal gıda, iş geliştirme, moda, elektronik, yaratıcılık, derin teknoloji ve start-up'lar · Moldova'daki yerli ve yabancı şirketlerin başarı hikayeleri; Ülkenin stratejik sektörleri temsil eden Moldova sektörel birlikleri ile 10 B2B oturumu Etkinliğe katılmak isteyenlerin www.mbw.md adresinden kayıt yaptırmaları gerekmektedir.
Bilgilerini ve konunun üyelerinize duyurulmasını rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

03
İlgi : Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 25.07.2022 tarihli, 2726239 sayılı ve Turizm Yatırımcılarına Kamu Taşınmazı Tahsis Şartnamesi 2022/1 konulu yazısı İlgide kayıtlı yazıda, 12/3/1982 tarihli ve 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu ile 21/7/2006 tarihli ve 26235 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre, üzerlerinde turizm amaçlı yatırım yapmak amacıyla yerli ve yabancı
girişimcilere tahsis edilecek kamu taşınmazlarına ilişkin olarak hazırlanan "Turizm Yatırımcılarına Kamu Taşınmazı Tahsis Duyurusunun 2022/1" Resmi Gazete'de ve yüksek tirajlı üç büyük gazetede ikişer defa (toplam 6 kez) yayımlandığı belirtilmektedir.
Ayrıca, "Turizm Yatırımcılarına Kamu Taşınmazı Tahsis Şartnamesi 2022/1"in (Türkçe - İngilizce) Bakanlığın web sayfasında (https://www.ktb.gov.tr) "Duyurular" kısmında da yayımlandığı kaydedilerek, başvuruların 19/8/2022 tarihinde sona ereceği ifade edilmektedir.
Bilgilerinizi rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

03
Birliğimiz ve Helal Akreditasyon Kurumu işbirliğiyle 2022 yılı sonuna kadar Oda ve Borsalarımızın üyelerine özel olarak bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilecektir. Söz konusu toplantıların tarihini ve programını netleştirmek üzere Odanız / Borsanız ile iletişime geçilecektir. Bu kapsamda toplantıların üyelerinize ve il protokolüne duyurularak katılımlarının sağlanması konusunda desteklerinizi rica ederiz.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

29
Yks Ye Giren Öğrencilerimizin 30 temmuza kadar TOBB ETÜ Tanıtım ofisi ile istedikleri zaman irtibata geçebileceği ziyaret etmelerini rica ederim.
Saygılarımla

Detaylar EK teki Yazımızda

[Devamını oku...]

29
İlgi : 07.07.2022 tarihli, 26930 sayılı ve "BIGG GARAJ Programi Duyuru Metni" konulu yazı TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nden Birliğimize intikal eden ilgi yazıda; TOBB ETÜ Teknoloji Transfer Ofisi'nin yapmış olduğu faaliyetlerden bahsedilerek, TÜBİTAK BİGG 2022-2 Yeşil Büyüme yeni çağrı döneminde gerçekleştirilecek olan tanıtım, eğitim ve mentorluk faaliyetlerini içeren programın duyuru metninin ve görselin Oda/Borsanızın web sitesi, sosyal medya hesapları ve üyelerinizin görebileceği alanlarda sergilenerek programın yaygınlaştırılmasına destek olunması talep edilmektedir.
Gereğini ve bilgilerinizi rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

28
İlgi : Ticaret Bakanlığı'nın 27.07.2022 tarih ve 76743800 sayılı yazısı.
İlgide kayıtlı yazıda, Türkiye-Gabon Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 2. Dönem Toplantısının 2022 yılı Eylül ayında Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Kasapoğlu'nun eşbaşkanlığında Ankara'da düzenleneceği belirtilmektedir.
Bilgilerinizi ve Birliğimizce hazırlanacak bilgi notuna ilave edilmek üzere Gabon ile karşılaşılan sorunlar, çözüm önerileri ve gündeme getirilmesinde fayda görülen diğer hususlara ilişkin Odanız/Borsanız görüşlerinin 11 Ağustos 2022 Perşembe gününe kadar Birliğimize (yasar.beyaz@tobb.org.tr) adresine iletilmesini rica
ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

28
Birliğimiz organizasyonunda, 3 Ağustos 2022 Çarşamba günü saat 14:00'te internet üzerinden "İşyerleri için Afet Farkındalık Eğitimi" düzenlenecektir. Eğitim programına ilişkin davet ekte sunulmaktadır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile AFAD iş birliğinde gerçekleştirilecek olan webinarda afetler kapsamında
işyerlerindeki riskler, afet ve acil durum öncesi hazırlıklar, afet ve acil durum sonrası ilk saatlerde yapılması gerekenler ile afet acil durum sırasında doğru davranışlar anlatılacak olup program sonunda katılımcıların konu hakkındaki soruları cevaplandırılacaktır.
Toplantıya katılımınızı, sosyal medya ve internet sitenizde paylaşımınızı, üyelerinize duyurarak katılımlarını sağlamanızı rica ederim.

[Devamını oku...]

28
İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörlüğü'nden Birliğimize intikal eden 07.07.2022 tarih ve E-65836846-620- 253342 sayılı; 2022 - 2023 akademik yılı için Birliğimize bağlı oda ve borsalarımız üyelerine sunulacak indirim ve burs imkanlarının yer aldığı yazı ekte gönderilmektedir.
Bilgi edinilmesini rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

Sayfa 7 / 36İlk   Geri   2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  İleri   Son